Nieuws uit de Brugse regio

Beleidsplan: Renaat Landuyt wil genieten van een beter Brugge


Audio Reportage
Beleidsplan: Renaat Landuyt wil genieten van een beter Brugge
Brugge, woensdag 26/6/2013. In een marathonzitting van de Brugse gemeenteraad werd dinsdagavond en -nacht het Brugse Beleidsplan voor de komende 6 jaar besproken. De komende dagen brengt de stadsomroep onder meer dat volledige debat. Burgemeester Renaat Landuyt gaf daarin een stevige repliek, na beschouwingen door Ann Soete (N-VA), Mathijs Goderis (sp.a), Mercedes Van Volcem (Open VLD), Guy Rogissart (CD&V;), Sammy Roelant (Groen) en Alain Quataert (VB).

Dezelfde overtuiging

Landuyt dankte de oppositie met gevoel voor ironie, dat ze er voor zorgt dat de meerderheid een ploeg blijft, 'die vertrekt vanuit dezelfde overtuiging. Een gezonde mix tussen een sociaal beleid met ambitie. Ik begrijp dat sommigen vinden deze tekst vaag vinden, ik zou het anders omschrijven... de intentie is niet om niet afgerekend te worden op de eindmeet, maar Ö om te kunnen ingaan op opportuniteiten die zich in de komende 6 jaar kunnen voor doen... Je kan niet zomaar voor 6 jaar dingen vastleggen. We herhalen vandaag, dat we vanuit eenzelfde vistie klaar staan om degelijk opportuniteiten... In onze beleidsnota herhalen we niet wat we al goed doen... Wat onze stad doet op het vlak van cultuur en toerisme... Ieder woord in onze tekst is belangrijk. Wat we hier zeggen gaan we met de beste wil van de wereld proberen te doen... Het is niet de bedoeling deze tekst weg te stoppen voor de bevolking. Van de volgende Bruggespraak maken we een BruggeInspraak, Ö en we willen de aanvullingen van de bevolking volgen en aanvaarden... Er staat geen grootspraak in de tekst, wie ambitie verwart met grootspraak zal dus geen ambitie vinden in deze tekst. We hebben het geluk er als centrumstad er iets beter voor staan dan andere steden... Terwijl andere gemeenten moeten discussiŽren hoe ze moeten besparen, hebben wij de mogelijkheden om te spreken over nieuw beleid... In plaats van een opbod in het aantal mensen dat men wil ontslaan... We hebben ook met onze werknemers, onze administratie, waarmee we ten gronde hebben afgesproken, waar we samen heen willen.... U krijgt de komende jaren een sociaal eleid. Een Brugge voor iedereen, waarin iedereen mee kan. Wij wensen de armoedetoets te doen in alles wat we doen... Wij zijn een rijke gemeente... Wij zijn er voor iedereen en hopen dat de economie beter kan evolueren en hopen dus op een congrescentrum, waar iedereen de rendabiliteit inziet... Privť partners. De tijd waarin de overheid alles doet is voorbij. We moeten kijken hoe we de middelen zo goed mogelijk kunnen inzetten. Je vindt die teneur in alles. De kleine essentiŽle dingen zijn belangrijk. Het begint met kleine ergernissen, geen algemene regels voor veiligheid, waarbij zij die voor echte overlast zorgen aangepakt orden. Daarom is het verenigingsleven en evenementenbeleid afgezonderd van het cultuurbeleid. En dan kunnen we voor het eerst starten met een kunstenbeleid, want Brugge moet in BelgiŽ terug de stad zijn die beeldende kunst op de agenda zetten... Maar waar iedereen moet mee kunnen. Ook stadsontwikkeling gaat er over dat hier meerdere mensen moeten kunnen wonen. Studentenstad met de sociale correctie die daarbij gepaard gaat. Er zit dus een correctie in voor diegenen die daar de tijd voor willen nemen... Zodat we samen kunnen lachen en genieten van een beter Brugge...", aldus de burgemeester.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto:FN)

FN
Meer over Politiek    CD&V;    N-VA    Groen    Vlaams Belang    Open VLD    sp.a    Mercedes Van Volcem    Renaat Landuyt    Ann Soete    Sammy Roelant    Mathijs Goderis    Alain Quataert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag