Meer over Jean-Marie De Plancke

Audio Pierins: we spelen kort op de bal, ook al gaat het niet om vandalisme

illustratieIn een reactie op uitlatingen van gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke (Open VLD), die de stad vraagt zo kort mogelijk op de bal te spelen bij het vaststellen van vandalisme, naar aanleiding van enkele scheve verkeersborden tussen het Zand en Sint-Andries, zegt schepen van openbare werken Philip Pierins (sp.a) , dat er waarschijnlijk niet steeds sprake was van vandalisme en dat vandalisme in Brugge gelukkig vrij weinig voorkomt. In zeker twee van de drie door De Plancke gemelde problemen zou een verkeersongeval aan de basis liggen van de schade.

Sneller aangeven

Pierins hoopt wel "da...Lees Meer

Audio De Plancke: maritieme merknaam Zeebrugge niet verkwanselen

illustratieTijdens de gemeenteraadszitting deze week herhaalde burgemeester Renaat Landuyt zijn oudere voornemen, om de naam van de haven van Zeebrugge te veranderen in Zeehaven van Brugge, omdat Zeebrugge zo zou meeprofiteren van de zeer goede naam en faam van Brugge. Landuyt heeft ook plannen om in het bestuur van de haven wat aan te passen: zo zouden de voorzittersfunctie en de functie van CEO van de haven, die momenteel beiden worden ingevuld door Joachim Coens (nvdr: ook CD&V; schepen in Damme), los van elkaar moeten worden ingevuld, vindt de burgemeester.

Belang merknaam Zeebrugge

De voorste...Lees Meer

Audio Open Vld Brugge ontkent samenwerking met Vlaams Belang bij OCMW raadsledenverkiezing

illustratieJean-Marie De Plancke, voorzitter van Open Vld Brugge ontkent in alle toonaarden, dat er sprake was van een samenwerking met Vlaams Belang in Brugge bij de OCMW raadsledenverkiezing in de voorbije gemeenteraad. Sterker zelfs: Groen had zelf een akkoord geweigerd: "Het Vlaams Belang heeft een aantal stemmen aan onze OCMW-kandidaat gegeven, zonder dat wij hierover een akkoord hadden. Ook N-VA kreeg twee stemmen van het Vlaams Belang. Er is geen enkele overeenkomst voor andere mandaten waarop men beroep zou kunnen doen." zegt de voorzitter.

Dus ook geen tegengunst

"Wij wisten wel dat Vlaam...Lees Meer

Audio Nieuwe Brugse gemeenteraadsleden leggen eed af

illustratieVanavond legden de 47 leden van de nieuwe Brugse gemeenteraad de eed af in de Gotische Zaal van het Brugse Stadhuis. Dat gebeurde tot grote verrassing niet in aaanwezigheid van afscheidnemend burgemeester Patrick Moenaert (CD&V;) die zijn kat stuurde naar de zitting en ook bleek te hebben verzaakt aan zijn verkozen ambt van gemeenteraadslid.

1 raadslid in de fout

Afscheidnemend Schepen Yves Roose moest dan ook als waarnemend burgemeester de eed afnemen. Dat deden eert de rechtstreeks verkozenen. sp.a brak de spitsaf met Annick Lambrecht dieals enige klaarblijkelijk de eed niet goed had...Lees Meer

Audio Landuyt en nieuwe Brugse oppositie eens over snellere machtsoverdracht in de toekomst

illustratieZowel Renaat Landuyt (sp.a/rechts op de foto) die morgennacht burgemeester van Brugge wordt, als verschillende leden van de nieuwe Brugse oppositie, willen dat een toekomstige stadsbestuur sneller aan de macht kan komen na de verkiezingen, om de overdracht van een bestuur te vergemakkelijken. In een interview met de Stadsomroep zegt Renaat Landuyt dat hij in Brussel wil bepleiten om wat te doen om de huidige 3 maanden wachttijd tussen de verkiezingen en de overname van de wacht voor aantredende besturen in te korten, waar dat kan omdat er een nieuw bestuursakkoord en een nieuwe bestuursploeg i...Lees Meer

De nieuwe Brugse gemeenteraad

illustratieOp basis van de officiële Brugse uitslagen, kan nu ook al de opmaak van de nieuwe lijst van gemeenteraadsleden worden opgemaakt:

Rechtstreeks verkozen

DE FAUW Dirk CD&V; DECLEER Hilde CD&V; DEMON Franky CD&V; MOENAERT Patrick CD&V; LALOO Boudewijn CD&V; DEMAREST Jos CD&V; MATTHYS Martine CD&V; ESQUENET Minou CD&V; STEEL - VANDAMME Ingrid CD&V; MUS Lieve CD&V; ROETS - DENOLF Georgina CD&V; ROGISSART Guy CD&V; STEEL Koen CD&V; ROELANT Sammy Groen STORME Charlotte Groen ROBERT Karin Groen MINNE - SOETE Ann N-VA DESENDER Paul N-VA BRUGGEMAN Martine N-VA SANCHEZ ARJONA Noelia N-VA...Lees Meer

Vandaag

Brugge:
Poezie van en met Delphine lecomte
WWI Remembrance Viering
platenbeurs en metal markt
Concert Giant Giant Sand
Brugse bioscopen:
 Blood ties 19:45
 Blood ties 17:00 19:45 22:30
 De Smurfen 2 14:30
 Gabrielle 17:00
 Gravity 14:30 17:00 20:00(3D) 20:15 22:30
 Grown ups 2 20:00 22:30
 Het vonnis 14:15 17:00 19:45 20:00 22:30
 Het vonnis 19:45
 La vie d'Adèle 16:00
 Malavita  17:00 20:00 22:30
 Manneke Maan 14:15
 Night train to lisbon 17:00
 Planes 14:30
 Planes 14:15
 Prisoners 22:15
 Sinterklaas en de Pietenschool  14:30 16:30
 Thor: The Dark World 22u30
 Turbo 14:30 17:30 20:00 22:30
 Turbo 14:15