Nieuws uit de Brugse regio

True Love: regisseur Enrico Clerico en producent Fabio Guaglione op filmfestival

True Love: regisseur Enrico Clerico en producent Fabio Guaglione op filmfestival
Brugge, maandag 29/10/2012. Op de 5e editie van het Festival van de Fantastische Film Razor Reel waren zondagavond regisseur Enrico Clerico en Fabio Guaglione, scenarist en producent van de film True Love te gast voor een Q&A; met het publiek, dat vooral meer te horen kreeg over de productie en editing problemen, gefilmd in een cube die meestal gesloten was en op de koop toe nog eens verlicht door 108 lichten. Resultaat was 108 schaduwen van acteurs, cameramensen en andere crew die achteraf door middel van SGI gefilterd moesten worden. "80% van de schaduwen wegwerken was een immens werk bovenop het editen van de camerabeelden, die gefilmd waren uit diverse hoeken", herinnerde Fabio. Beiden zijn enorm geslaagd in deze zenuwslopende thriller in de stijl van Cube en Saw. Ook mede door Ellen Hollman, die de rol van Kate vertolkte, die compleet uitgeput en vermagerd, zodanig verdiept in haar rol zat, dat ze de laatste draaidag een ganse dag zonder eten in de cube in volle duisternis met muziek van Rihanna. "Crazy music in complete darkness" zeiden Enrico en Fabio. Een ander groot probleem was het budget, 300.000 euro en 25% ervan werd al gespendeerd aan eerste klas tickets voor de acteurs. De vraag reeds waarom ze als Italianen een Amerikaanse film met US acteurs gemaakt hebben, en uiteraard bleek dat "omwille van marketing te zijn: meer kansen. Maar nu blijkt dat de film reeds in 65 landen verkocht is, behalve de US en het Verenigd Koninkrijk. Verwonderlijk, want dit genre film is echt bedoeld voor deze markt".
Wat volgt luidde de typische slotvraag naar wat komen gaat: "Can't talk about it" zei Enrico. Fabio hield het ook al vaag en zei dat hij "bezig was met diverse projecten, big movies en ook enkele low budget films. De volgende wordt bijna zeker iets met paranoia en samenzwering, waar of niet, een low budget weer psychologisch getint..."

Q&A; Villa Captiva

Even later was er ook nog de Q&A; van Villa Captiva. De toeschouwers zaten daarbij samen met Liza Del Sierra gehurkt te kijken naar het begin van de film. Voor deze Franse actrice was het haar eerste hoofdrol in een mainstream thriller, wat verwonderlijk was voor deze actrice, die voordien beter bekend was door haar Adult Entertainment films. Het Brugse publiek vond overigens dat ze vrij timide en schuchter overkwam. "Qu'est que vous à aimez pendant la tournage?" Het antwoord was : "L'équipe". Kort en bondig.

(PS-Eigen Berichtgeving/Foto: Patrick  Stieperaere)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Film    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag

Brugge:
Harpconcert (35 min) - Gratis Toegang
Gesualdo in Concertgebouw
Antiek - Brocante & Rommelmarkt
Humor en Cartoons tijdens de Grote Oorlog
Seekae (au) + Eyedress (ph)
Opera Live: Carmen (Bizet)
Modelspoor Vrienden Brugge - opendeurdagen
Regiovoetbal
Eerste Klasse: Jupiler Pro League
KV.RS.Waasland-SK.Beveren - KV.Oostende om 20:00u
Cercle Brugge K.SV. - KV.Kortrijk om 20:00u
U19 Nat.afdeling 1
KV.Oostende - R.SC.Anderlecht PP
Club Brugge KV. - KV.Kortrijk om 14:00u
U17 Nat.afdeling 1
KV.Oostende - R.SC.Anderlecht PP
Club Brugge KV. - KV.Kortrijk om 14:00u
U16 Nat.afdeling 1
R.SC.Anderlecht - KV.Oostende PP
U15 Nat.afdeling 1
KV.Kortrijk - Club Brugge KV. om 14:00u
R.SC.Anderlecht - KV.Oostende PP
U14 Nat.afdeling 1
KV.Oostende - R.SC.Anderlecht om 10:30u
Club Brugge KV. - KV.Kortrijk om 10:00u
U13 Nat.afdeling 1
KV.Oostende - R.SC.Anderlecht om 10:30u
Club Brugge KV. - KV.Kortrijk om 10:00u
U12 Nat.afdeling 1
KV.Kortrijk A - Club Brugge KV. A om 11:30u
U11 Nat. afdeling 1
KV.Kortrijk A - Club Brugge KV. A om 11:30u
Vierde Provinciale B
VK Dudzele - SKD Hertsberge om 19:30u