Cultuur en evenementen

Elizaveta Miller wint Wedstrijd Musica Antiqua 2013 voor pianoforte

Elizaveta Miller wint Wedstrijd Musica Antiqua 2013 voor pianoforte
Brugge, vrijdag 9/8/2013. Elizaveta Miller behaalt de eerste prijs van de jury/de provincie West-Vlaanderen op de finale van de Internationale Wedstrijd Musica Antiqua voor pianoforte. Gili Loftus (Cn/Ir.) krijgt de tweede prijs toebedeeld. Miho Haga (Jp) krijgt de derde prijs toebedeeld. Gezien het hoge niveau van alle 5 de finalisten, kregen de andere deelnemers, Bobby Mitchell (VS) en Ksenia Ovodova (Ru) een honorable mention van de jury.

De winnaar van de eerste prijs krijgt naast een geldprijs ook de kans om recitals te spelen tijdens MAfestival 2014 en Beethovenfest Bonn en bij Bozar Music Brussel en Museum Vleeshuis Antwerpen.

Voor het eerst dit jaar werd een van de finalisten beloond met een cd-opname bij het internationaal gereputeerde alpha-label. Bobby Mitchell sleepte deze prijs in de wacht.

Gili Loftus was publieksfavoriet en kreeg de publieksprijs toebedeeld.

De kandidaten speelden repertoire van Mozart en Beethoven en werden daarbij begeleid door Heleen Hulst op viool en Job ter Haar op cello.

De jury was samengesteld uit solisten en pedagogen met een internationale reputatie: Johan Huys (voorzitter), Wolfgang Brunner, Alexei Lubimov, Christine Schornsheim en Bart van Oort.

Een 35-tal kandidaten uit verschillende landen namen het in de wedstrijd tijdens de 50e editie van het MAfestival tegen elkaar op.

(FN-Meegedeeld-MAfestival/foto: Patrick Pieters)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    Klassiek    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag

Regiovoetbal
Reserven Eerste Klasse
R.SC.Anderlecht - Cercle Brugge K.SV. om 19:30u