Nieuws uit de Brugse regio

Nieuwe OCMW voorzitter Dirk De Fauw: uitweg uit de OCMW-raadsimpasse mogelijk


Audio Reportage
Nieuwe OCMW voorzitter Dirk De Fauw: uitweg uit de OCMW-raadsimpasse mogelijk
Brugge, maandag 7/1/2013. Volgens de zopas officieel aangestelde nieuwe Brugse OCMW-voorzitter Dirk De Fauw is een uitweg mogelijk, uit de OCMWraadsimpasse die ontstond na wat sp.a 'een vergissing' blijft noemen, namelijk de verkiezing van Groen raadslid Karin Robert, omdat 8 sp.a stemmen blanco en ongeldig bleken te zijn. De Fauw deed zijn verklaring tijdens de eerste bijeenkomst van de OCMW-raad, die bijzonder vlot verliep...

Uitwegen

"Voor de samenstelling van de Bijzondere Comité's en de voordracht van een ondervoorzitter heeft dit natuurlijk gevolgen", wist De Fauw, "maar we zullen voor 25 januari met een globaal voorstel komen dat de goedkeuring moet krijgen van alle partijen, waarbij de het onderwachte raadslid van Groen haar verantwoordelijkheid laten opnemen, zowel binnen de raad als de Bijzondere Comité's. En we gaan na hoe Pablo Annys toch nog een functie als afgevaardigd bestuurder bij het AZ Sint-Jan kan krijgen. Momenteel kan alleen een OCMW-raadslid die functie bekleden, maar daar moet juridisch een oplossing voor bestaan," verwacht De fauw nog.

Verborgen armoede aanpakken

De Fauw stelde meteen ook een belangrijke en moeilijke taak aan het OCMW, namelijk de volgens De Fauw grote verborgen armoede in Brugge aan te pakken. "Vaak geen gemakkelijk zaak waar ook niet steeds wettelijke oplossingen voor bestaan."

Namens N-VA legden Joel Boussemaere, Aagje Merlevede en Francoise Vanhoorbeke de eed af als raadslid, voor Groen Karin Robert, voor Open VLD Jean-Marie De Plancke en Bénédicte Bruggeman en voor CD&V; worden het Moniek Boydens, Frank Stubbe, Willem Demuyt en Dirk De Fauw. Sp.a heeft dus maar drie leden: Jonathan Chevalier, Heidi Hoppe en Vivianne Nollet.

Oud OCMW voorzitter Frank Vandevoorde (sp.a) droeg meteen de sleutels van het gebouw over aan zijn opvolger... (Foto)

(EC/FN-eigen Berichtgeving/Foto: EC)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Politiek    CD&V;    Groen    sp.a    Dirk De Fauw    Frank Vandevoorde    Verkiezingen    Sociaal    Heidi Hoppe    Wim Demuyt    Frank Stubbe    Monique Boydens    Jonathan Chevalier    Aagje Merlevede    Joel Boussemaere    Benedikte Bruggeman    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag