Verkeer

Vertraging bij werkzaamheden heraanleg Heiststraat

Werken in Zeebrugge tot donderdag, 1/5/2014:

Zeebrugge, woensdag 1/1/2014. Door onvoorziene aanpassingen aan de riolering zal fase 2 van de werken in Zebrugge niet afgewerkt zijn zoals gepland. In fase 2 wordt gewerkt tussen de Vindictivestraat en de Wilgenboomstraat. Deze fase werd ook al uitgebreid tot aan de Ploegstraat in functie van rioleringsaansluitingen.

Fase 2 wordt verder afgewerkt vanaf 6 januari en zou, behoudens onvoorziene omstandigheden, moeten klaar zijn tegen eind januari '14. In elk geval zal de funderingslaag op de rijweg er liggen maar door de eventuele lage temperaturen kan het zijn dat er geen asfalt kan aangebracht worden.

Het plateau op het kruispunt Heiststraat/Vindictivestraat/Zandrietpad is vanaf 24 december open voor het verkeer.

Verkeersverloop fase 2

verkeersverloop algemeen

Waar de aannemer werkt, is de Heiststraat volledig voor het verkeer onderbroken. Voetgangers en fietsers, met de fiets aan de hand, hebben verder doorgang in de straat.

Waar gewerkt wordt, geldt parkeerverbod. Garages/opritten zijn niet bereikbaar. Denk eraan om uw wagen tijdig ergens anders te plaatsen.

verkeersverloop fase 2

De Heiststraat wordt doodlopend enerzijds aan nummer 107 en anderzijds aan nummer 169.

Tot zolang het plateau op het kruispunt Vindictivestraat/Heiststraat/Zandrietpad niet afgewerkt is, is het dus ook volledig voor het verkeer onderbroken. Eens afgewerkt, is er kruisend verkeer mogelijk (van Zandrietpad naar Vindictivestraat)

De paaltjes en bloembakken ter hoogte van het Admiraal Keyesplein zijn weggenomen zodat het plein bereikbaar is via de Westhinderstraat en de Eiensluisstraat/Blokschepenstraat. Inrijden gebeurt via de Blokschepenstraat en uitrijden via de Westhinderstraat.

De Wilgenboomstraat wordt doodlopend op de Heiststraat.

De bussen van De Lijn volgen de normale reisweg.Vanaf 6 januari rioleringwerkzaamheden tussen Wilgenboomstraat/Ploegstraat en Sint-Donaaskerkstraat: fase 3

Behoudens onvoorziene (weers)omstandigheden start de aannemer met de rioleringswerkzaamheden vanaf de Ploegstraat (kruispunt inbegrepen) tot aan de Sint-Donaaskerkstraat (kruispunt niet inbegrepen) op 6 januari a.s. De riolering tussen de Wilgenboomstraat en de Ploegstraat is al aangebracht.Verkeersverloop fase 3

verkeersverloop algemeen

Waar de aannemer werkt, is de Heiststraat volledig voor het verkeer onderbroken. Voetgangers en fietsers, met de fiets aan de hand, hebben verder doorgang in de straat.

Waar gewerkt wordt, geldt een parkeerverbod. Garages/opritten zijn niet bereikbaar. Denk eraan om uw wagen tijdig ergens anders te plaatsen.

Zolang de toplaag niet op de rijweg ligt, is er plaatselijk verkeer op de onderlaag toegelaten.

verkeersverloop fase 3

De Heiststraat wordt doodlopend tussen de Ploegstraat en de Sint-Donaaskerkstraat. De kruispunten Zustersstraat, Ploegstraat en Sint-Donaasstraat zijn onderbroken.

Het verkeer in de Heiststraat kan via de Sint-Donaaskerkstraat naar de Kustlaan of achterliggende straten rijden of kan via de Distelstraat naar Evendijk-Oost naar de Ploegstraat of Zustersstraat rijden. Het éénrichtingsverkeer in de Zustersstraat wordt tijdelijk opgeheven.

De Lijn in fase 3

De Lijn 47 (Brugge - Zeebrugge) rijdt door de Heiststraat maar heeft geen halte in de straat zelf.

Tijdens de rioleringswerkzaamheden zal de bus in fase 3 (en fase 4) van de rioleringswerkzaamheden een omleiding volgen.

Als er gewerkt wordt vanaf de Wilgenboomstraat tot Sint-Donaaskerkstraat (fase 3) volgt de bus richting terminus de normale reisweg tot de halte Albatros, rijdt rechtsweg op het Marktplein, gaat linksaf in de Eiensluisstraat, rechtsaf in de Heiststraat, neemt links de Eendenweg, neemt links de Sint-Donaasstraat en volgt verder de normale reisweg.

In de richting van Brugge volgt de bus dezelfde wegomlegging maar dan in omgekeerde volgorde.

Als er gewerkt wordt vanaf de Kustlaan tot de Zustersstraat volgt de bus in de richting van de terminus de normale reisweg. In de richting van Brugge volgt de bus een omleiding vanaf de Kustlaan, rechtdoor tot verkeerslichten en rechtsaf naar halte Kerk.

Alle halten blijven bereikbaar.

Voor meer informatie over de trajectwijzigingen van De Lijn: t 070 220 200Fase 4

Na fase 3 volgt nog één fase van de heraanleg, namelijk vanaf de Kustlaan tot aan de Zustersstraat (beide kruispunten niet inbegrepen)

Later volgt nog meer info over deze fase.Nog nieuws over fase 1

De Polderweg en de Eendenweg zijn weer toegankelijk.

In de Reingaartsvliet wordt er vanaf 6 januari gedurende nog één week gewerkt zodat deze straat dan ook weer toegankelijk wordt.Plan heraanleg

Het plan kan ingekeken worden via de website van de Stad Brugge: ga naar www.brugge.be/plannen> Heiststraat

(FN-Meegedeeld-Brugge)
Meer op www.brugge.be/plannen
Meer verkeersinformatie vindt op de pagina Verkeer!

Meer over Verkeer    Mobiliteit    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag