Nieuws uit de Brugse regio

Werken aan stalen boogbrug in Zwankendamme stilgelegd door stormweer

Werken aan stalen boogbrug in Zwankendamme stilgelegd door stormweer
Brugge, zondag 27/10/2013. In Zwankendamme zijn de werken aan stalen spoorwegboogbrug voorlopig stilgelegd omwille van het stormweer. Dat meldt Infrabel. Vannacht werd al een deel van de nieuwe spoorwegbrug in Zwankendamme geplaatst.

Sinds afgelopen donderdag is infrastructuurbeheerder Infrabel bezig met de plaatsing van een stalen boogbrug van 90 meter over de sporen in Zwankendamme. Meteen één van de langste boogruggen in België. Het hoogste punt van de brug zal 25 meter boven de sporen rijzen. Omwille van de hoge windsnelheden werden de werken stilgelegd. De situatie wordt uur per uur bekeken. Het spoor gaat vanavond om 22u terug in dienst. De plaatsing zal dan, in tegenstelling tot eerdere berichten, zeker nog niet voltooid zijn, zodat de werken wellicht volgend weekend hervat zullen worden, zo bevestigt ons projectleidster en woordvoerster Leslie Buyle.

De brug behelst een investering van 7.7 miljoen euro in de veiligheid, de stiptheid en de vlotte doorstroming van het treinverkeer. De werken zijn een belangrijke stap in het ontsluiten van de haven van Zeebrugge. De boogbrug weegt zo'n 550 ton en is in totaal 90.2 meter lang. Het plaatsen ervan is millimeterwerk en de risico's dat dat fout gaat tijdens een storm zijn te groot.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Economie    Haven    Verkeer    Mobiliteit    Zwankendamme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag