Nieuws uit de Brugse regio

Grote bijval voor de allereerste RRFFF quiz

Grote bijval voor de allereerste RRFFF quiz
Brugge, vrijdag 25/10/2013. Voor de eerste maal organiseerde RRFFF een filmquiz, dit in samenwerking met Zeno pictures. De Beurshalle deed hiervoor dienst. Om 19.30 werd gestart, een succes, want 38 teams van 4 personen elk waren opgedaagd, voor een quiz uit 12 themarondes en tweetafelrondes.

Alle vragen werden via beelden op een grootbeeldscherm geprojecteerd. En door de boxen werd de vraag gesteld : Naam productiecompagny, land van herkomst, regisseur, jaar, acteur die als eerste de trap afkomt, de eerste ronde : Rise of the Zombies. Dit was te verwachtten. Maar er zat vanalles tussen. Enkele andere thema's : Vlomse Keirmis, White & Black, Comedy Casino, Filmsongs, the 70's & 80's,

De prijzen bestonden uit dvd's die de deelnemers konden uitkiezen volgens hun rangschikking op het einde. Er lag een beetje van alle genres tussen zelfs cultfilms die je nergens kon vinden.

Verrassingen

En daarbij werden de quissers en het publiek vergat op onverwachte verrassingen: tijdens de eerste ronde werd een bepaald fragment uit een film getoond, terwijl de regisseur ervan kwam binnengewandeld. En een gewaardeerd applaus was uiteraard de reactie. Howard Ford nam nog even de moeite om iets te zeggen en wenste iedereen nog veel quizplezier.

Het evenement zal zeker een vervolg krijgen, konden de organisatoren alvast bevestigen...
RRFFF_filmquiz
(Patrick Stieperaere-Eigen Berichtgeving/Foto: Stippy)
Meer op www.rrfff.be
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Film    Evenementen    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag