Nieuws uit de Brugse regio

Openingsavond Fantastic Film Festival met Nederlandse film APP een succes

Openingsavond Fantastic Film Festival met Nederlandse film APP een succes
Brugge, donderdag 24/10/2013. Donderdag 24 oktober opende het Razorreel Fantastic Film Festival zijn zesde editie met de Nederlandse film 'App'. De film was meteen ook technisch een primeur voor BelgiŽ, want er wordt gebruik gemaakt van een second screen applicatie. Vooraf konden de bezoekers een app installeren op hun smartphone, tablet,Ö Extra informatie werd zo doorgespeeld naar de kijker, extra scenes, foto's, geluid,Ö en zorgde zo voor een aandieping van de verhaallijn. Samen vormde dit een heel aparte ervaring om film te beleven.

Huiveren

De app Iris zorgde voor een extra spanning, zowel in de film als in de zaal. Ikzelf heb de film bekeken zonder gebruik makend van de applicatie. Het is een goeie thriller, en toont weerom het gevaar dat schuilt in onderzoekswetenschappen. Het idee is altijd goed, maar hoe gebruik je het en wat kunnen de mogelijke gevaren of storingen zijn.

We gaan met onze tijd mee, we kunnen soms niet anders. De vraag is, in hoeverre zal dit ons filmbekijken veranderen. Zelfs Razorreel pakt dit jaar uit met een eigen app waar het volledige programma,Ö op te vinden is. Even een tussendoortje, de app begint volledig ingeburgerd te geraken op alle vlak. Een voorbeeldje uit de serie 'CSI', door gebruik makend van de app Ėsneek note- kan het onderzoeksteam de moordenaar identificeren.

Achteraf kon nagepraat worden tijdens een kleine receptie voor alle aanwezigen, tevens werd er al een voorproefje gepresenteerd van de bodypainting, die zondag aanstaande doorgaat in de Beurshalle. Het redelijk aanwezige publiek had zich duidelijk goed geamuseerd. Het startschot van het festival was een succes. Hier en daar waren enkelen al bezig over de quiz die vrijdag gepland stond.

(Patrick Stieperaere-Eigen Berichtgeving/Foto: Stippy)
Meer op www.rrfff.be
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Techniek    Film    Evenementen    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag