Nieuws uit de Brugse regio

Communicatieoefening simuleert ramp in Zeebrugge

Communicatieoefening simuleert ramp in Zeebrugge
Knokke-Heist, donderdag 24/10/2013. Op 24 oktober werd onder het waakzaam oog van Dokter Huyge, ondervoorzitter van het plaatselijk rode kruis en veiligheidscellen politiezone Damme – Knokke Heist, door de Knokke- Heistse radiozendoperatoren een radiocommunicatie netwerk ontplooid in het kader van een Communicatie ondersteuningsoefening.

Ramp in Zeebrugge

Het ging om een oefening waarbij zich zogegezegd een aardverschuiving had voorgedaag in Zeebrugge, waardoor elektriciteit en communicatie uitvielen en een gaswolkontsnapping volgde. Evacuaties en goede radiocommunicatie waren vereist. RCO Knokke Heist en DRCO Zeeland stonden samen in voor 9 radiocommunicatieposten waaronder ook bij AZ ter Linden en AZ Alma Sijsele en het administratief centrum te Damme. Delta radio communicatie ondersteuning volgden de operaties in Middelburg en Oostburg. Ook stuurden ze een mobiele eenheid naar Zelzate. De coördinatie van de ondersteuningsoefening werd gestuurd vanuit het zendstation in het t'walletje 50c te Knokke Heist.
Tijdens deze oefening kwamen een drietal waarnemers/operatoren uit de zone De Panne, Nieuwpoort en Koksijde als gasten om zich te verdiepte in de werkwijzes. 'Deze oefeningen tonen aan op welke vlotte manier radiozendoperatoren nuttig vrijwilligerswerk plegen en zich ten dienste stellen van de gemeenschap. Met hun ondersteuningsproject zijn ze een meerwaarde in het verhaal voor wanneer het echt fout gaat,' zegt Dokter Huyge.

Mensen met een radiozendlicentie kunnen zich altijd melden en de rangen vervoegen als vrijwilliger. Wie liever logistiek ondersteunt is er ook welkom. Iedere 4de donderdag van de maand is er een oefening.

(FN-Meegedeeld-RCO Knokke Heist)

FN
Meer op www.rco-knokke-heist.be
Contacteren via mail [email protected]
Meer over Haven    Concert    Actie    Media    Techniek    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag