Nieuws uit de Brugse regio

Opleiding host/hostess op een toeristische bestemming van Spermalie start weer


Audio Reportage
Opleiding host/hostess op een toeristische bestemming van Spermalie start weer
Brugge, vrijdag 25/10/2013. Op maandag 4 november start Spermalie opnieuw met de opleiding host/hostess op een toeristische bestemming, die in nauw overleg met de touroperators Jetair, Thomas Cook en Vancansoleil georganiseerd wordt door het Centrum voor Volwassenenonderwijs van de school. Het gaat om een vrij intensieve opleiding bedoeld om jonge mensen op te leiden om als professional in het buitenland aan de slag te gaan. Host/hostess is immers een knelpuntberoep geworden, omdat er steeds meer eisen worden gesteld en de sector is op zoek naar goed opgeleide medewerkers die klantgericht en probleemoplossend kunnen denken. Van de 11 deelnemers tijdens de eerste cursus vorig jaar gingen er uiteindelijk 9 aan de slag bij de touroperators en ook deze keer kan iedereen die slaagt in de opleiding met vrijwel absolute zekerheid aan het werk, zegt Julie Houwen, Adjunct-directeur bij Spermalie.

Lise Vandemoortele uit Maldegem studeerde vorig jaar af van de eerste lessenreeks en is nu nog maar net terug in België, na haar eerste seizoen in Rhodos waar ze bij Jetair eerst een maand stage liep na de opleiding en dan aan het werk ging. 'Ik kan het alleen maar aanbevelen, ik had een heel mooie tijd met het team. In de winter blijf ik nu thuis maar volgende zomer ga ik weer als host werken!' zegt ze vol overtuiging. ' In de cursus heb ik vooral gewerkt aan mijn talenkennis, want om in het buitenland te werken voor een Belgische touroperator moet je voldoende Frans spreken, om de Franstalige klanten te kunnen opvangen en begeleiden en daarnaast ook Engels, om dan meer met de lokale gidsen, het hotelpersoneel en dergelijke te communiceren. We leerden bijvoorbeel ook hoe je een welkomstmeeting organiseert en excursies verkoopt.

Voor deze opleiding, die start op maandag 4 november hebben zich nu al 8 kandidaten ingeschreven, maar er kan nog tot gedurende de eerste dagen van de opleiding worden ingeschreven. Wie de opleiding met succes beëindigt, behaalt het certificaat host/hostess op een toeristische bestemming en krijgt vrijwel zeker een job in het buitenland, bij één van de grote touroperators.

Hotel en Toerismeschool Spermalie
0496 16 56 40
050 33 52 19
www.spermalie.be

(FN-Meegedeeld-Spermalie)

FN
Meer op www.spermalie.be
Meer over Economie    Concert    Onderwijs    Jongeren    Andere Culturen    Tewerkstelling    Toerisme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag