Nieuws uit de Brugse regio

Voortaan ook terrassen in de winter in Brugge, maar dan wel zonder verwarming


Audio Reportage
Voortaan ook terrassen in de winter in Brugge, maar dan wel zonder verwarming
Brugge, woensdag 23/10/2013. De Brugse gemeenteraad heeft dinsdagavond een nieuw terrassenreglement goedgekeurd, dat eerder met de nodige poeha werd aangekondigd: voortaan zouden terrassen ook in de winter kunnen in Brugge. Maar in deze waren vooral de kleine lettertjes interessant: terrassen mogen enkel daar waar de bevoegde schepen, Annick Lambrecht (sp.a), expliciet toestemming voor geeft, dus zeker niet overal en bovendien blijken die winterterrassen in de visie van de stad heel wat anders te zijn dan de zomerterrassen: voortaan dus twee keer per jaar ombouwen in plaats van opzetten in het voorjaar en opbreken in het najaar. Raadslid Jasper Pillen van Open VLD was alvast not amused:

In de kou

'Wat het nut is om winterterrassen beperkt toe te laten en ondertussen wel een verbod in te stellen op verwarmingselementen op deze winterrassen,' vraagt Pillen zich af. 'Weinig klanten zullen gebruik maken van deze terrassen, terwijl er een ruim aanbod aan ecologisch en esthetisch verantwoorde warmte-elementen bestaan. Voor de de meeste vaste terrassen verandert er ovrigens helemaal niets in vergelijking met vroeger en voor de losse terrassen is de wijziging niet alleen minimaal, ze kost de horeca ook weeral 20% meer aan belastingen. Als je weet dat maar liefst 53% van de Vlaamse steden en gemeenten zelfs geen terrassentaks kennen en dat uitbaters geen enkele vorm van compensatie krijgen als ze hun terras niet kunnen gebruiken door werken of events, dan kunnen we alleen maar besluiten dat dit niet de grote tegemoetkoming is aan de horeca zoals het college eerder liet uitschijnen' aldus nog Pillen.

Verkiezingsbedrog en willekeur

Zijn partijgenote Mercedes Van Volcem beschuldigde burgemeester Renaat Landuyt ronduit van verkiezingsbedrog en noemt de mogelijkheid om de terrasvergunningen geval per geval toe te kennen of te weigeren zonder beroepsmogelijkheid op de beslissing van Anninck Lambrecht 'je reinste willekeur'.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)

FN
Meer over Economie    Ruimtelijke Ordening    Milieu    Tewerkstelling    Politiek    Open VLD    sp.a    Mercedes Van Volcem    Renaat Landuyt    Jasper Pillen    Annick Lambrecht    Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag