Nieuws uit de Brugse regio

Stad nog deze maand met Vlaanderen rond tafel na vernietiging RUP door RVS


Audio Reportage
Stad nog deze maand met Vlaanderen rond tafel na vernietiging RUP door RVS
Brugge, vrijdag 20/9/2013. Het stadsbestuur gaat nog deze maand met een vertegenwoordiging van de Vlaams Gewest rond tafel zitten, na vernietiging door de Raad van State van een deel van het gewestelijk RUP tot afbakening van het regionaal stedelijk gebied Brugge. Tegen dat RUP waren heel beroepen tot nietigverklaring én nietigverklaring ingediend, onder meer rond Klein Appelmoes dat door de Raad van State eerder al werd vernietigd, en vandaag heeft de Raad van State ook een definitieve uitspraak gedaan over deelgebied Chartreuse, waar het nieuwe voetbalstadion voor Club gepland was.

Geen verrassing

Dit deelgebied werd eerder al door de Raad van State geschorst, samen met het deelgebied Sint-Pietersplas – de Spie - Blankenbergse Steenweg. In beide gevalen besliste de Raad van State nu om te definitief te vernietigen. 'Dit is geen verrassing, dit was te verwachten,' zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V;). 'Sinds de vorige uitspraak in oktober 2011 werd de realisatie van het voetbalstadion on hold gezet net als de realisatie van de regionale bedrijventerreinen in de Spie en in de zone ten westen van de Blankenbergse Steenweg. Deze laatste gebieden werden door de Raad van State mee geschorst omdat ze ook gelden als mogelijke locaties voor het voetbalstadion, en omdat de uiteindelijke keuze van het Vlaams Gewest voor Chartreuse onvoldoende onderbouwd werd.

Grote gevolgen

'Door de schorsing is de impact en omvang van dit vernietigingsarrest op de toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen van de stad Brugge groot, omdat hierdoor de regionale bedrijventerreinen voor enige tijd op de helling staan. Daarom moet het nu snel gaan, maar het Vlaams Gewest, dat nu terug aan zet is, zal tijd nodig hebben,' aldus Franky Demon, 'want Brugge verliest ondertussen potentiële bedrijven. Sommige van die kandidaat-bedrijven gaan ook over de grens, waardoor Vlaanderen elke dag opnieuw investeerders dreigt te verliezen.'

Einde voor stadionplannen Club Brugge?

'Ik ben ook overtuigd dat we de piste Chartreuse als plaats voor een nieuw voetbalstadion definitief moeten verlaten. Hiervoor zullen we anders steeds op milieuaspecten stoten. We laten dit beter los als piste voor een nieuw stadion,' besluit schepen Franky Demon (CD&V;).

(FN-Eigen Berchtgeving)

FN
Meer over Economie    Sport    Ruimtelijke Ordening    Milieu    Politiek    CD&V;    Franky Demon    Sint-Michiels    Politie en Gerecht    Sint-Pieters    Voetbal    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag