Nieuws uit de Brugse regio

Brugge een dag zonder auto

Brugge een dag zonder auto
Brugge, zondag 15/9/2013. Een praktisch klein boekje in de brievenbus die je in je broekzak kon stoppen, aankruisen wat je interesseerde en hopen dat de weergoden welgezind waren. Elk maakt zijn eigen keuze, rondwandelen, rondfietsen of ter plaatse flaneren en genieten. Dit jaar eens gekozen om zo weinig mogelijk verplaatsingen te doen.

Arents

Straattheater is altijd amusement en verrassend, dus het Arentshof en het binnenplein van het Gruuthusemuseum lagen dicht bijeen en het programma oogde leuk. "Grosse Pression-Les frčres Duchoc", muziek kan je werkelijk met alles maken en op een plezante manier. "Vespaqua", de mobiele act had niet de grote toeloop, te koud, maar zij die zich in die badkuipen rond lieten voeren hebben zich enorm geamuseerd. "Transfiguro-Anita Bertolami", toverde tal van figuurtjes en de nodige sketches uit haar lichaam. Want dat was het grootste attribuut, live cello op de achtergrond. "Jochen de olifant-Matthias Trautmann", buiten in de straten tegen het lijf gelopen. Een mobiele act die veel bekijks had. Prachtige oude radio tevens.

Salsa

Dan even verpozen op het terras van het Schrijverke en de deelnemers gadeslaan van de Brujas Bailar Salsa.

Acrobatie

"Triumvirage-Claire Joubert", een ongeregeld trio die enkele sterke staaltjes akrobatiek bracht. Een half uur genieten was dit. "Tuuutifluti-Gabor Vosteen", dit is dus wat je allemaal uit een blokfluit krijgt en ook de manier van bespelen. Het publiek werd er volledig mee betrokken, het eindigde met een klein blokfluitconcertje gedirigeerd door Gabor.

Humor uit de hoogte

"Sway pole-drunken master-Noah Chorny", een zes meter hoge lantaarnpaal op een klein rond podiumpje. Een microfoon, een luidspreker en een ladder. Noah begon zijn optreden met enkele hilarische goocheltrucs die de massa enorm deed lachen. De lantaarnpaal was echt het hoogtepunt van zijn act. Akrobatie en interactie vloeiden mooi ineen. Zogezegd in dronken toestand er opklimmen om de lantaarn aan te steken. De beelden laten je het nog eens mee- of herbeleven.

(Patrick Stieperaere-Eigen Berichtgeving/Foto: Stippy)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Concert    Theater    Milieu    Actie    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag