Nieuws uit de Brugse regio

Stadsomroep gaat rechtstreekse uitzending van Brugse gemeenteraad verzorgen


Audio Reportage
Stadsomroep gaat rechtstreekse uitzending van Brugse gemeenteraad verzorgen
Brugge, dinsdag 17/9/2013. De Stadsomroep gaat de volgende Brugse gemeenteraad voor het eerst live in beeld en geluid via het internet 'streamen'. Het gaat om een technische proef die er komt na een interpellatie in de Brugse gemeenteraad van vanavond.

Vraag

Gemeenteraadslid Jasper Pillen (Open Vld) wil dat de gemeenteraadszittingen in Brugge via livestreaming op het internet worden uitgezonden. Hij diende hierover een interpellatie in die vanavond besproken werd. 'Zo zou de burger vanop de computer, de tablet en de pc de raden of specifieke punten kunnen volgen, waar hij zich ook bevindt. Verschillende Belgische en Nederlandse steden doen dit al. Sinds begin dit jaar zijn ook de zittingen in Kortrijk en vanaf september die in Oostende te bekijken. Het stadsbestuur heeft in haar beleidsnota veel aandacht voor inspraak en participatie, ik durf dan ook te vermoeden dat ze positief gaan reageren op dit voorstel' zo sneerde Pillen in de gemeenteraad. Burgemeester Renaat Landuyt (SP.a) reageerde echter uitermate positief op het voorstel en zag principieel alvast geen bezwaren. Landuyt stond er tijdens de zitting wel op dat Brugge het technisch alvast beter moet aanpakken dan Kortrijk, waar de raadsleden naar verluidt zeer povertjes in beeld worden gebracht.

Stadsomroep doet proef

Na de gemeenteraad werd al meteen de koe bij de horens gevat en werd door de reedactie van de Stadsomroep en de burgemeester informeel al afgesproken dat de Stadsomroep tijdens de volgende gemeenteraadszitting een technische test zal uitvoeren van een aanbod dat tijdens de vorige legislatuur nog werd afgewezen. Toenmalig burgemeester Patrick Moenaert (CD&V;) was helemaal niet te vinden voor technische snufjes en andere 'facebookpolitiek' en vond zelfs integrale uitzending via de radio van de zittingen 'een aantasting van de orde'. Maar dat ligt nu dus anders en na de zittingen zouden de opnames ook op de site van de Stadomroep geplaatst worden, zodat de debatten kunnen herbekeken worden. De technische haalbaarheid daarvan, die afhangt van servercapaciteit en bandbreedte, zal de komende weken door de Stadsomroep worden onderzocht.

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Media    Opinie    Techniek    Politiek    CD&V;    Open VLD    sp.a    Patrick Moenaert    Renaat Landuyt    Jasper Pillen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag