Nieuws uit de Brugse regio

Oud Club Brugge doelman Fernand Boone overleden


Audio Reportage
Oud Club Brugge doelman Fernand Boone overleden
Brugge, zondag 15/9/2013. Club Brugge meldt het overlijden van oud-doelman Fernand Boone. Hij speelde tussen 1959 en 1971 416 officiŽle wedstrijden voor Club Brugge, die hem bij Dosko Sint-Kruis had ingepikt. Hij won twee keer de Beker van BelgiŽ en kreeg in 1967 als eerste speler van Club Brugge de Gouden Schoen. Hij speelde acht keer mee met de Rode Duivels. Zelf beschouwt hij onder meer het stoppen van vier penalty's tijdens de historische bekerfinale tegen Beerschot als zijn absolute hoogtepunt op het veld.

Tot lang na zijn voetbalcarriŤre baatte hij met zijn vrouw cafť De Klokke uit, schuin tegenover het toenmalige stadion van Club aan de Torhoutse Steenweg in Sint-Andries. Wij spraken Fernand nog kort voor hij eind september 2012 door een trombose werd getroffen. Het is aan de gevolgen van die trombose dat Fernand woensdag is overleden.

De redactie van de Stadsomroep houdt er aan om zijn levensgezellin Paul Dhaenens, kinderen, familie en (voetbal)vrienden zijn blijken van deelneming aan te bieden.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)
Meer over Sport    Geschiedenis    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag