Nieuws uit de Brugse regio

Bruggeling vindt eigen chips uit: finalist in wedstrijd van Lays


Audio Reportage

Brugge, donderdag 12/9/2013. Heb je de Brugse chips al geproefd? Stadsgenoot Tim Van Peteghem is één van de drie finalisten van de wedstrijd 'Maak je Smaak' van de chipsfabrikant Lay's met zijn 'Honey Glazed BBQ Ribs' die hij onder meer via Facebook aan het promoten is.

Nu de finale nog

Tot 1 december moet hij meer stemmen krijgen op Lays.be dan 'New York Hotdog' en 'Cocktail Andaluz', de andere 2 chipssmaken die het in de finale met een internetstemming tegen Van Peteghems op nemen. De winnaar krijgt 25.000 euro en een jaar lang 1 procent van de omzet die zijn product haalt. Maar als finalist heeft Van Peteghem voelt zich nu eigenlijk al winnaar en; heeft als finalist ook al 2.000 euro binnen, omdat zijn Honey Glazed BBQ Ribs door Lays uit 123.000 inzendingen gekozen werden. Tim haalde het idee voor de smaak op tijdens een reis in Florida, waar hij meermaals ribbetjes at die op de barbecue waren gebakken in een honingmarinade. De combinatie van zout, zoet en gerookt is heel lekker. Thuis ben ik trouwens ook een enorme barbecue-fan, en vandaar mijn voorliefde'.

Iedereen mag proeven

Om ook de hoofdprijs in de wedstrijd te kunnen pakken komen er onder meer in Brugge proefstandjes waarvoor hij via Facebook promotie maakt: "ik heb thuis nog 4000 pakjes chips liggen, en die moeten allemaal op...'

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer op www.facebook.com/LaysHoneyGlazedBbqRibs
Meer over Economie    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag