Nieuws uit de Brugse regio

De Werf klaar voor druk nieuw seizoen


Audio Reportage
De Werf klaar voor druk nieuw seizoen
Brugge, donderdag 5/9/2013. Ondanks de subsidieperikelen van vorig jaar staat De Werf weer klaar voor een seizoen vol theater en jazz. Volgens de nieuwe directeur Veerle Mans zullen de bezoekers van De Werf overigens weinig merken van het feit dat het kunstencentrum het dit jaar met pakweg 10 procent minder centen zal moeten doen. De agenda zal druk beziet zijn en de komende weken staan al weer heel wat boeiende zaken op het programma:

Bram De Looze

De jazzvirtuoos uit Knokke-Heist brengt in een trio bestaande uit twee jonge leeuwen en een eminence grise uit de Belgische jazzscene een frisse duik in het repertoire van grootheden als Charles Mingus en Thelonious Monk. Hun eigentijdse benadering van dit klassieke materiaal leverde hen dit jaar een nominatie op voor de Belgian Jazz Meeting en het releaseconcert van Foster Treasures, een CD uitgegeven door De Werf, zet op vrijdag 13/09/2013 om 20:30 de toon voor een jazzy jaar. Bram De Looze op piano, Jos Machtel contrabas en Matthias De Waele op drums: dat zal voorwerk geven.

Film in De Werf

Op drie oktober brengt De Werf zowaar een Avant Première van de documentaire film Thank God it's Friday, ingeleid met een gesprek tussen de documentairemaker Jan Beddegenoodts en moderator Lieven Verstraete. Na de film volgt een concert met saxofonist Nathan Daems die in opdracht van De Werf de soundtrack voor deze docu schreef.

Theater

En er komt uiteraard ook heel wat theater: Eva Binon, Rilke Eyckermans en Arend Pinoy gaan in November de vluchtende mens onder de loep nemen in een voorstelling die 'Gone' als titel meekreeg. Voor wie heel snel kaartjes koopt staat er in juni 2014 een paar voorstellingen van Qui a peur de Regina Louf? Van Het Kip op het programma: onlangs nog in een mum van tijd uitverkocht tijdens Theater Aan Zee in Oostende. Maar er is uiteraard veel meer: kijk eens op de website van De Werf...

Kunstencentrum De Werf
Werfstraat 108
Brugge 8000
Belgium

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.dewerf.be
Meer over Concert    Theater    Rock/Pop/...    Humor    Kunst    Film    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag