Cultuur en evenementen

MAfestival komt op temperatuur

MAfestival komt op temperatuur
Brugge, dinsdag 6/8/2013. Het Mafestival 2013 is begonnen en wij konden gisteren om 11u30 in de kamermuziekzaal van het Concertgebouw getuige zijn van de Japanner Shunske Sato, viool en de Duitse Christine Schornsheim op pianoforte die onder andere Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Christoph Bach en Franz Anton Hoffmeister vertolkten. Alles werd technisch voortreffelijk gespeeld, maar soms met te weinig gevoel, vonden kenners.

Fringe

In de namiddag startten weer de gratis Fringe-concerten in het Provinciaal Hof. Elke middag gaan daar jonge musici gratis optreden. Op die manier kunnen ze ook podiumervaring opdoen. Er wordt achteraf aan het publiek gevraagd een vrije bijdrage te doen, zodanig dat de muzikanten toch een kleinigheid mee naar huis kunnen nemen: een idee van het Festival Oude Muziek in Utrecht, die het op zijn beurt weer haalde in Dublin. Het Dublin Fringe Festival wil vooral jonge artiesten naambekendheid geven. Op de foto zien we Claire Beasly op traverso (houten dwarsfluit) en Earl Christy op luit: Chelys Sonora.

Rameau

's Avonds stond de Sint-Jakobskerk in het teken van 'Les surprises de l'amour'. Monique Zanetti, sopraan en Stephen Macleod werden begeleid door 2 violas da gamba en een klavecimbel en verklaarden elkaars liefde op muziek van Rameau. Zoals meestal bij een zang concert moesten de stemmen opgewarmd worden, maar eenmaal op de juiste temperatuur was het concert wondermooi, mede gedragen door de locatie.

(Patrick Pieters-Eigen Berichtgegeving/ Foto: PP)

FN
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    Klassiek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag