Showbiz

Met Cats weer topmusical in Kursaal Oostende

Met Cats weer topmusical in Kursaal Oostende
Oostende, woensdag 31/7/2013. Gisterenavond werd in de Kursaal Oostende de wereld première van de musicale Cats voorgesteld. Kursaal Oostende was de voorbije jaren het toneel voor diverse grote internationale producties als Mayumana, Kuifje, Grease, en Mamma Mia! in de zomer van 2011. Grote producties vinden duidelijk meer en meer hun weg naar Kursaal Oostende.

Cats

Voor de zomerproductie van 2013 bundelt Kursaal Oostende krachteCats weer topmusical in Kursaal Oostenden met Arrano en Proud to Present, de bedrijven achter succesproducties zoals Cavalia en de expo rond FC De Kampioenen. Samen halen ze de nieuwe tour van één van de meest geliefde musicals aller tijden naar Oostende: Cats. Deze absolute publiekslieveling zal te zien zijn in de originele Engelstalige versie van 30 juli tot en met 18 augustus 2013.

Al 50 miljoen toeschouwers

Cats ging meer dan 30 jaar geleden in première in Londen en sindsdien hebben meer dan 50 miljoen mensen in meer dan 20 landen het spektakel beleefd. In februari 2013 ging een fonkelnieuwe versie in première. Net zoals Mamma Mia! in 2011 wordt deze productie in Oostende live ondertiteld in Nederlands en Frans. Cats is niet alleen de langstlopende musical op West End, maar eveneens de musical met de meeste voorstellingen op Broadway én de langst tourende productie in de geschiedenis van de Verenigde Staten. In 1983 won de Broadway productie maar liefst 7 Tony Awards (de 'Oscar' voor musicals) waaronder die voor beste musical. De beroemde hitsong 'Memory' is inmiddels door meer dan 170 artiesten gecoverd, van Barry Manilow tot Barbara Streisand.

Het verhaal

Het tijdloze verhaal van Cats raakt zowel jong als oud en speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de 'Jellicle'- katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grizabella, de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar verdriet willen ze niets van haar weten. Het kattenfeest wordt wreed verstoord wanneer Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider. En deze wijze oude kater kiest uitgerekend Grizabella om herboren te worden...

Cats speelt in Kursaal Oostende,van 30 juli t/m 18 augustus 2013 - elke dag behalve maandag.

Tickets zijn beschikbaar vanaf 25 euro met kortingen voor kinderen tot en met 18 jaar.
Tickets te boeken via www.sherpa.be op 070 22 56 00 of in de Box Office van het Kursaal, open elke dag tussen 10 en 18 uur. Er zijn ook speciale VIP arrangementen beschikbaar: [email protected]

(Erik Clyncke op locatie. Foto: DS-Photography)
Meer op www.kursaaloostende.be
Contacteren via mail [email protected]
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer Showbiznieuws op de Showbiz pagina!

Meer over Showbiz    Theater    Dans    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag