Nieuws uit de Brugse regio

Luc De Vos, Sarah Ferri en Spinvis op Kneistival

Luc De Vos, Sarah Ferri en Spinvis op Kneistival
Knokke-Heist, zaterdag 27/7/2013. Luc De Vos solo op Kneist, steeds een vraagteken welke nummers hij zal brengen. Het publiek altijd verwennend met ingetogen versies van Gorkinummers en aangevuld met andere dingen. Vanavond kreeg het publiek Gorki en de entertainer Luc die zo goed kan inspelen op het publiek. Opener "Satan" gevolgd door "Soms vraagt een mens zich af", een rustige avond, geen drukte en iedereen genoot van de teksten. Luc zou Luc niet zijn als hij nu en dan eens onderbrak of iets langer tussen de nummers met het publiek bezig was. Ziet iemand in het publiek met een t-shirt van Bob Dylan, interactie en "Blowing In The Wind" is het gevolg. Slechts enkele zinnen en noten, " Ken de tekst niet volledig". Nog een wijs liedje, ééntje van vroeger "Lieve kleine Piranha". Tussendoor eens een ander gitarke, "Anja", "Wie zal ervoor de kinderen zorgen". "Hey niet teveel lawaai met je motto, t' is hier kleinkunstavond", ahh daar lopen twee surfers, "Surfer Billy". Begint te fluiten of iets dat erop trekt, " ... trek nu maar eens een foto, das fluiten zonder je lippen te tuiten". "Speciaal voor de Fons ( Seymoens )-bassist van The Scabs die gestorven is, algemeen applaus, "... stoort het als ik drink ...". "Schaduw in de schemering" opgedragen aan zijn vriend. Nog een nummer over sirenen, één niet voor kinderoortjes ("over een hoertje"), "Ooit was ik een soldaat". "Bedankt mensen", ... mo weet he wat nog ééntje, eerst stemmen van met die zeewind hier". Pas twee noten en iedereen deed al mee, hoe kan het ook anders met "Mia". We hebben genoten en Luc mag hier altijd komen, solo of met Gorki.  

Sarah Ferri

Sarah Ferri, "On My Own", niet letterlijk. Vergezeld van bassist, gitarist, drummer en backings. Nummers die nu eens soul, dan jazz of country klinken. Je hoort onmiddellijk dat de fifties haar enorm hebben beïnvloed. Hou je van Lady Linn, Tori Amos, Vaya Con Dios, Dinah Washington, ... dan zit je zeker goed bij deze dame. Micro, gitaar, piano, ... ze varieert, nu en dan klinken nummers wel ietwat met een zelfde toon. Haar debuutplaat "Ferritales" heeft ze hier in de put voorgesteld en de plaat bevat enkele pareltjes. Bepaald moment zei ze, "Jammer dat deze van Dinah Washington is, ik had ze graag zelf geschreven". "One Arabian Night ",.  

Spinvis

Spinvis tenslotte, dit zei me niet echt veel dus maar eens op You Tube gecheckt voordien. Niet echt mijn genre van kleinkunst, en ietwat vervelend. Toch maar gewacht op hen. Eénmansband van Erik de Jong, niet hier op Kneistival. Er stond een volledige groep op het podium en was in de verste verte niet te vergelijken met wat je op You Tube kan horen. Voor zij die het kennen, "Voor Ik Vergeet", "Kom terug", ... Heb je de kans om ze ergens te zien, ze zijn goed en ze zullen dit jaar met Rob De Nijs samenwerken. Het is iets apart, deze grote naam uit Nederland die al tal van prijzen mocht ontvangen voor zijn werk.

(Patrick Stieperaere-Eigen Berichtgeving/Foto: Stippy)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Rock/Pop/...    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag