Nieuws uit de Brugse regio

The Happy en Praga Kahn op Kneistival

The Happy en Praga Kahn op Kneistival
Knokke-Heist, dinsdag 23/7/2013. Gisterenavond was het de beurt aan "The Happy" en "Praga Kahn" om het publiek van Kneistival te verblijden. The Happy, een nieuwe Belgische groep met een voortreffelijk debuutalbum " Guilty Pleasure ". Reeds twee singles hieruit zijn algemeen bekend: "218" en "Walkman" werden dan ook hier en daar al meegezongen door het jonge publiek. "Wishful Thinking", Mister Black", "Guilty Pleasure", ... Reinhard Vanbergen ( ook Das Pop ), Isolde ( de drumster van Daan ) Lasoen, Naima Joris ( pianiste ), Charlotte Caluwaerts en de amper 17 jarige Janne Vanneste zijn pas een jaar samen. Nu al klinken ze als een volwassen groep die gensters zal breken. Deze dames (meisjes ?) en hun baard zullen echter nog meer potten breken. Vier aparte en heerlijke stemmen elk met hun apart timbre, solo of samen en hun instrument hanterend. Een kort maar zeer gesmaakt optreden in de put, voor velen mocht er nog meer van dat fraais komen, maar Praga wachtte en hij begon pas drie kwartier later.
Praga Kahn, voorstellen hoeft niet meer, het was enkel wachten wat Maurice Engelen, na zes jaar afwezigheid, toch wat Praga betreft, het publiek zou voorschotelen. In de drie kwartier vulde de put zich maar barstte niet uit zijn voegen, wat nochtan min of meer verwacht werd. 2007, filmmuziek voor Ben X was het laatste wapenfeit, ze zijn terug met een nieuwe plaat "Soulsplitter". De AB ontving hen in februari (25 jaar bestaan), nu was Heist aan de beurt. Nieuwe nummers zoals "We Follow the Sun", "Jennifer", ... zijn niet echt te vergelijken met de Pragaklassiekers zoals "Breakfast in Vegas", "The Power of Love",... Wie Pragafan is genoot, welcome back en al is hij niet meer zo revolutionair, zijn de beats niet meer zo hard en zijn de danseressen veel zediger. Het blijft toch steeds De Belgische dancegroep.
Jammer overigens van de videoprojecties die niet echt nieuws toevoegden en het was ook niet duister genoeg, om ervan te kunnen genieten met de nodige lichteffecten. De laatste 4 nummers en de immense ballonnen richting publiek zetten de put toch in een heerlijk danssfeertje. Praga kwam en overwon toch voor een gedeelte (foto).

(Stippy-Eigen Berichtgeving/foto: Stippy)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Showbiz    Rock/Pop/...    Jongeren    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag