Nieuws uit de Brugse regio

The Hollies op Kneistival


Knokke-Heist, zaterdag 20/7/2013. Wat Cactus is voor Brugge is Kneistival voor Heist, gezelligheid, goeie groepen, een weerzien met oude kennissen genietend van de sfeer en muziek met een frisse pint in de hand en vandaag is de aftrap gegeven voor een weekje Kneistival, reeds de 28 ste editie. The Rhytm Junks en The Hollies mochten de eerste dag openen. The Rhytm Junks ( Steven De bruyn - zang en harmonica, Tony Gyselinck- drum en Jasper Hautekiet ) kwamen net uit de studio, "Daar was het donker, geen licht". "Eindelijk buitenlicht, jammer dat het geen zonnige dag is hier aan zee, binnenkort (nog een afzakkertje op de Gentse Feesten ) vertrekken we naar het zuiden van Japan, 49 graden daar momenteel", zei Steven.
Het koele weer (briesje), maar droog, stoorde niemand. Kneist heeft een trouw publiek, zelfs als het regent. Gekomen voor de muziek en de gezelligheid en dit kregen ze. The R. J. brachten een lange uitstekende set als opwarmer voor The Hollies. Een groovy sound met veel harmonica, "Burnin',Burnin,"Burnin" één van de uitschieters die enorm gesmaakt werd. "Offline Land", "Never The Same", "Checking In",... enkele van de andere nummers vol rhytm. Hun laatste werk zal volop te horen zijn in de film "Los Flamencos", ... een voorproefje is het mooie "Drowning Sailors".

Traditioneel krijgt het publiek een gouwe ouwe, dit jaar niemand20130720Kneistival minder dan The Hollies, met in hun rangen nog twee originele leden die er vanaf 1963 bij waren. Bobby Elliot op drums en Tony Hicks op gitaar en ook vocals. The Hollies worden momenteel vervolledigd met Peter Howarth (leadzang), Ray Stiles (bas en ex-Mud), Ian Parker (keyboards) en Steve Lauri (gitaar en zang).
Hits verwachtten we en hits kregen we uit het grote arsenaal nummers die de Hollies rijk zijn.
Sommigen zullen zeggen, een jukebox, maar het is vooral hoe je de jukebox hanteert. "Busstop", "On a Carousel", "Carrie Anne", "Long Cool Woman", "The Air that I Breathe", ... passeerden de revue. Sfeer, ambiance en een volle put, een avondje back in time. Ietwat moderner, maar nog steeds die typische Holliessound. Allen genoten, zowel oud als jong van de samenzang en muziek. Tony en Bobby staan er nog steeds en met de nieuwe Holliesleden, die zeker de glorie van vroeger laten herleven zal deze band her en der het publiek nog lang doen genieten. Gezellige uitlating van Peter: " On the way to the gig, our keyboardplayer messed with his hair. If there is a barber between you, you may come and join us backstage to give him a representable cut".

Een mooie start, Praga Khan, Zornik, The Postmen, The Van Jets, Sarah Ferri, Les Truttes, Milk Inc., ... zullen de komende week ook weer een massa volk naar de put brengen.

(Stippy-Eigen Berichtgeving/Foto:Stippy)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Showbiz    Rock/Pop/...    Jongeren    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag