Nieuws uit de Brugse regio

Eerste schip van nieuwe Evergreen/Hanjin-AziŽ-dienst in Zeebrugge


Zeebrugge, vrijdag 19/7/2013. De m/s Ever Laden ligt sinds deze ochtend aangemeerd aan de containerterminal Zeebrugge International Port/ZIP (foto). Het containerschip van 8.452 teu vaart voor de herschikte dienst van het Taiwanese Evergreen Shipping Line en het Zuid-Koreaanse Hanjin Shipping Lines die Europa wekelijks met AziŽ verbindt. Evergreen verkoopt de dienst onder de naam CEM (China Europe Mediterranean) en Hanjin onder CUS (China UK Service).

Nieuw

Evergreen en Hanjin maakten eerder dit jaar het nieuwe schema van hun gezamenlijke CEM/CUS-dienst bekend. Port of Zeebrugge werd opgenomen in de dienst als de laatste Noord-Europese aanloophaven voordat de schepen terug koers zetten naar AziŽ. Evergreen zet acht schepen in, Hanjin twee. Ook Cosco, 'K' Line, Yangming en CMA CGM boeken slots op deze dienst. De schepen worden behandeld aan de ZIP-terminal van PSA, ťťn van de grootste terminaloperatoren ter wereld, gelegen aan de noordzijde van het Albert II-dok in de Zeebrugse voorhaven. De terminal heeft aan de kaai een waterdiepte tot 17 meter en is uitgerust met de grootste containerkranen in Europa, die een reikwijdte hebben van 24 containers. De terminal is gebouwd om containerschepen tot 22.000 teu te behandelen. PSA Zeebrugge baat ook de CHZ-terminal uit op het westelijk schiereiland in de voorhaven.

De CEM/CUS-dienst doet op zijn rote naast Zeebrugge volgende havens aan: Qingdao, Shanghai, Ningbo, Hong Kong, Yantian, Tanjung Pelepas, Colombo, Rotterdam, Felixstowe, Hamburg, Zeebrugge, Algeciras, Colombo, Tanjung Pelepas, Hong Kong, Qingdao. Vanuit Algeciras is er bovendien ook een vlotte aansluiting naar West-Afrika en vanuit Colombo aansluiting naar India en Pakistan.

Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder van Port of Zeebrugge, is zeer tevreden met de keuze van Evergreen en Hanjin. 'De CEM/CUS-dienst is een belangrijke verbinding met het Verre Oosten en als laatste haven in Noord-Europa is dit een bijkomende versterking voor de exportmogelijkheden met de Aziatische landen. Wij zijn blij deze dienst van Evergreen en Hanjin in Zeebrugge te verwelkomen en wensen ZIP-terminal alle succes toe'.

(FN-Meegedeeld-Zeebrugge)

FN
Meer over Economie    Haven    Concert    Ondernemen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag