Cultuur en evenementen

Het beste uit 30 jaar Urbanus-strips deze zomer in De Haan

Op de agenda voor De Haan tot zaterdag, 31/8/2013:

Audio Reportage
Het beste uit 30 jaar Urbanus-strips deze zomer in De Haan
De Haan, zondag 30/6/2013. Dit jaar staan de strips van Urbanus centraal in De Haan: naast een grote tentoonstelling zijn er ook tal van andere Urbanus-activiteiten. Schepen van toerisme Marleen De Soete en schepen van cultuur Rudi Cattrysse openden afgelopen weekend in aanwezigheid van tekenaar Willy Linthout en Urbanus de overzichtstentoonstelling in het Wielingencentrum in Wenduine: de aftrap voor een lange Urbanus-activiteitenkalender. Daar legde Urbanus uit hoe de strips en teamverband tot stand komen. 'een geoliede machine' noemde hij het en dat moet ook wel als reeds meer dan 150 strips op de markt zijn. 'maar ik werk minder dan iemand die elke dag naar zijn werk moet dus, en ik kan dat werk ook zelf plannen. Dat is wel het plezantste aan mijn stiel,' zegt Urbanus bescheiden. Tekenaar Willy Linthout stelt vast dat hij 30 jaar ouder geworden is n dat hij de tel kwijt is hoeveel albums er nu precies zijn gemaakt.

Overzichtstentoonstelling

Tot 31 augustus loopt in het Wielingencentrum de overzichtstentoonstelling 'Het beste uit 30 jaar Urbanus-strips': een verzameling van unieke decorstukken, Urbanus-gadgets, filmpjes, covertekeningen en nog veel meer!

Signeersessie

Vandaag, zaterdag 29 jun, kwamen Urbanus en Willy Linthout in het Wielingencentrum signeren. En van de werken die daar veelvuldig werd gesigneerd was een luxe-uitgave met de dertig beste paginagags uit de Urbanus-stripreeks. Dat album verschijnt in een halflinnen band op 350 exemplaren, met een covertekening met een vette knipoog naar de gemeente De Haan.

Zoektocht

Wie graag een Urbanus-prijs wil winnen, kan deelnemen aan de zoektocht (te voet of per fiets). De tocht start aan de infokantoren van De Haan en Wenduine.

Stripparcours

Daarnaast kunnen jonge Urbanus-liefhebbers springen, botsen, stuiteren op het knotsgekke stripparcours met leuke attracties waaronder een Urbanus-springkasteel dat van 9 juli tot 17 augustus op de zeedijk van Wenduine zal staan.

Workshops striptekenen

En voor wie ook wil leren zijn favoriete Urbanus-stripfiguur te tekenen zullen Willy Linthout en Steven De Rie op 11 en 12 juli en op 8 en 9 augustus workshops geven (telkens van 14 uur tot 17 uur) in de openbare bibliotheek, op de tekenacademie in De Haan. Bekijk vanaf 8 juli elke maandag om 16 uur ook een leuke film met Urbanus in de hoofdrol in Cinema Rio, Monikastraat 11, 8420 De Haan.

(Erik Clyncke op locatie/Foto: EC en ED)
Meer op www.facebook.com/urbanusstrips
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Showbiz    Literatuur    Tentoonstelling    Evenementen    Brugs Ommeland    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag