Economie

Brugse schoenenwinkel Quicke verkoopt nu ook online


Audio Reportage
Brugse schoenenwinkel Quicke verkoopt nu ook online
Brugge, donderdag 27/6/2013. Patrick Podevyn van de Brugse schoenenwinkel Quicke heeft eerste cheque van 1000 euro ontvangen, die schepen Hilde Decleer (CD&V;) mocht uitreiken omdat hij op de digitale kar gesprongen is en een meertalige webshop heeft gerealiseerd. De stad werkt immers reeds enige tijd mee aan het project WinkelWeb West-Vlaanderen en biedt Brugse schoenenwinkel Quicke verkoopt nu ook online
Patrick Podevyn van de Brugse schoenenwinkel Quicke heeft eerste cheque van 1000 euro ontvangen, die schepen Hilde Decleer (CD&V;) mocht uitreiken omdat hij op de digitale kar gesprongen is en een meertalige webshop heeft gerealiseerd. De stad werkt immers reeds enige tijd mee aan het project WinkelWeb West-Vlaanderen en biedt kleinschalige zelfstandige detailhandelaars de mogelijkheid om een toelage van 1.000 euro te ontvangen voor een website: 500 euro als tegemoetkoming voor de kosten inzake begeleiding/advies dienstig voor de opmaak van een webshop Ún een tussenkomst van 500 euro in de technische implementatiekosten van de applicatie. In beide gevallen wordt rekening gehouden met de helft van de ingebrachte kosten. 'Consumenten maken steeds meer gebruik van online mogelijkheden om producten of diensten te vergelijken en handelaars kunnen er niet meer onderuit: internet is een essentieel gegeven geworden in het zaken doen. Een degelijke interactieve website, een doordachte sociale media-aanpak en een webshop zijn al lang geen luxe meer. E-commerce wordt voor de kleinhandel wordt steeds belangrijker, terwijl de vloerverkoop, mede door de economische crisis, het steeds moelijker heeft om stand te houden. Recent onderzoek wijst bovendien uit dat ruim 40% van de Belgen reeds internet hebben gebruikt om aankopen te doen. Dit cijfer stijgt jaarlijks. Vadaar dat de Brugse handelaars meer dan ooit gestimuleerd moeten worden om ook digitale winkelruimte in te nemen,' stelt schepen Decleer.

(FN-Eigen Berichtgeving)kleinschalige zelfstandige detailhandelaars de mogelijkheid om een toelage van 1.000 euro te ontvangen voor eeDetailn website: 500 euro als tegemoetkoming voor de kosten inzake begeleiding/advies dienstig voor de opmaak van een webshop Ún een tussenkomst van 500 euro in de technische implementatiekosten van de applicatie. In Brugse schoenenwinkel Quicke verkoopt nu ook onlinebeide gevallen wordt rekening gehouden met de helft van de ingebrachte kosten. 'Consumenten maken steeds meer gebruik van online mogelijkheden om producten of diensten te vergelijken en handelaars kunnen er niet meer onderuit: internet is een essentieel gegeven geworden in het zaken doen. Een degelijke interactieve website, een doordachte sociale media-aanpak en een webshop zijn al lang geen luxe meer. E-commerce wordt voor de kleinhandel wordt steeds belangrijker, terwijl de vloerverkoop, mede door de economische crisis, het steeds moelijker heeft om stand te houden. Recent onderzoek wijst bovendien uit dat ruim 40% van de Belgen reeds internet hebben gebruikt om aankopen te doen. Dit cijfer stijgt jaarlijks. Vadaar dat de Brugse handelaars meer dan ooit gestimuleerd moeten worden om ook digitale winkelruimte in te nemen,' stelt schepen Decleer.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Techniek    Politiek    CD&V;    Hilde Decleer    Binnenstad    Ondernemen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag