Nieuws uit de Brugse regio

Nieuwe gebouwen Europacollege ingehuldigd aan Verversdijk


Audio Reportage
Nieuwe gebouwen Europacollege ingehuldigd aan Verversdijk
Brugge, vrijdag 28/6/2013. Vanavond is de tweede fase afgesloten, van de renovatie van de site Verversdijk van het Europacollege in Brugge, met een officiŽle inhuldiging in aanwezigheid van Vlaams minister-president Kris Peeters, precies zes jaar na het afwerken van het eerste deel van deze nieuwe campus. De Vlaamse regering betaalde 7,7 miljoen euro om de site mee mogelijk te maken. De werken hebben oude en moderne architectuur verenigd in het voormalige Brugse JezuÔetencollege, dat dus ook in de toekomst zijn educatieve roeping blijft behouden.

Belang

'Het Europacollege is een instituut waar Vlaanderen trots op is, en dat van groot belang is voor de internationale uitstraling van onze regio,' zei Peeters. 'Het college versterkt het Europees karakter van Vlaanderen, letterlijk en figuurlijk in het hart van de Europese Unie gelegen. De Vlaamse regering heeft dan ook bijgedragen aan de schitterende nieuwe site van het Europacollege. ', aldus minister-president Peeters.

Hoogtepunt moet nog komen

Volgens Paul Demaret, nog tot september de Rector van het Europacollege, is de afwerking van de bouwwerken op zich een hoogtepuntje, maar zeker niet hťt hoogtepunt voor het college, "dat op het academische vlak zijn hoogste toppen nog moet meemaken".

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto:FN)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Onderwijs    Ruimtelijke Ordening    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag