Nieuws uit de Brugse regio

Weg naar motorcrossterrein nog maar eens langer


Audio Reportage
Weg naar motorcrossterrein nog maar eens langer
Brugge, donderdag 27/6/2013. De provincie is onmachtig bleken om een beslissing te nemen over een geschikt motorcrossterrein voor West-Vlaanderen. De mogelijkheid dat een motorcrossterrein er komt is daarmee nog maar eens op zijn minst uitgesteld. De motorcrossverenigingen zijn hiervoor al jaren vragende partij. De Vlaamse Regering stelde in 2010 dat de provincies het best geplaatst zijn om het dossier te trekken, maar 'vandaag maakte de gouverneur duidelijk, dat de deputatie in dit streven compleet onmachtig blijft net zoals in de vorige legislatuur, waardoor het dossier zonder gevolg terug wordt gestuurd naar de Vlaamse Regering, die toch zelf de beslissing zal moeten nemen en een terrein aanduiden, zegt provincieraadslid Wim Aernoudt, die vandaag in de provincieraad aan een stand van zaken vroeg.
Het zoeken naar een geschikt motorterrein begon in juli 2002 en in de loop van die 11 jaar zijn heel wat locaties op de radar verschenen en er ook weer van verdwenen, waaronder een terrein in de achterhaven van Zeebrugge. Concrete oplossingen kwamen er echter niet, omdat er geen politiek of maatschappelijk draagvlak kon worden gevonden: overal waren groepen tegen terker dan voorstanders.

Gemiste kans voor provinciebestuur?

Aernoudt noemt het dossier een voorbeeld van 'een gemiste kans om de volwassenheid van de provincie al politiek bestuursniveau te bewijzen.'

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Ruimtelijke Ordening    Milieu    Politiek    N-VA    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag