Cultuur en evenementen

Internationale kunst in Deve Gallery

Op de agenda voor Brugge tot zondag, 14/7/2013:

Audio Reportage
Internationale kunst in Deve Gallery
Brugge, woensdag 19/6/2013. Tot 14 juli 2013 stellen acht internationale kunstenaars uit Frankrijk, Luxemburg, Portugal en BelgiŰ hun werken tentoon tijdens een groepstentoonstelling 'Les Meilleurs Artistes autour De JICÚ B.' in de Brugse DEVE Gallery. Deze kunstenaars hebben al wereldwijd deelgenomen aan talloze tentoonstellingen en vooral surrealistische en impressionistische schilderijen, maar ook kunst in de vorm van gekostumeerde objecten komen er aan bod. De Portugese Isabel Maria Rego, die als artiestennaam met Isabel Gore tekent, brengt in warme kleurencombinaties de wereld van Giacomo Casanova, aan wie ze de voorbije twee jaar een hommage probeert te brengen met haar werk. Casanova is daarin niet allen te zien als de uitzonderlijke vrouwenversierder, maar ook als vrijmetselaar, acteur, arts, filosoof, wiskundige, wetenschapper...
Het werk van Isabel Maria Rego stond eerder in Rome, Salerno, Nice, Izmir en Wenen. Hoewel ook de Portugese kunstwereld onder de druk van de crisis staat relativeert ze de gevolgen daarvan voor kunst van mensen met enige reputatie en ziet ze eerder de positieve invloeden die crisis vaak voor de muze blijkt te zijn.

De expositie Les Meilleurs Artistes autour De JICÚ B. loopt tot 14 juli 2013 in Deve Gallery aan de Kolenkaai 70 in Brugge en is open van woensdag t.e.m. zondag telkens van 14 uur tot 19 uur.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)

FN
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Tentoonstelling    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag