Economie

Grootste cruiseschip ooit in Zeebrugge


Zeebrugge, donderdag 13/6/2013. Vandaag, donderdag 13 juni, meert de Independence of the Seas van de rederij Royal Caribbean International voor het eerst aan in de haven van Zeebrugge (foto). Dit cruiseschip telt maar liefst 15 passagiersdekken en is 339 meter lang en 56 meter breed. Aan boord zijn ruim 3.634 passagiers en 1.365 bemanningsleden (in totaal 4.999 opvarenden). Daarmee is de Independence of the Seas het grootste cruiseschip dat tot op heden in een Belgische haven heeft aangemeerd. Later dit jaar komt dit schip nog drie keer naar Zeebrugge.

Laatste stop op weg naar "huis"

Independence of the Seas heeft de hele zomer Southampton als thuishaven. Het cruiseschip vertrok op 1 juni voor een veertiendaagse reis langsheen de Noorse fjorden. Zeebrugge is de laatste aanloophaven voor het schip op 15 juni terug in Southampton afmeert. Independence of the Seas vaart nog tot eind oktober vanuit Zuid-Engeland naar Noord-Europa en de Middellandse Zee. Begin november vaart het schip trans-Atlantisch naar Fort Lauderdale (Florida) voor haar winterseizoen in de Cara´ben. Volgende zomer keert Independence of the Seas terug naar Noord-Europa en Zeebrugge.

Tophotel dat vaart

'Behalve o.a. een 136 meter lange promenade met winkels, 10 eetgelegenheden, 20 bars en lounges, bubbelbaden die op 35 m hoog buiten het schip hangen, zijn er tal van actieve ontspanningsmogelijkheden aan boord', aldus Peter Mathieu, CEO van Cruise Connection. 'Te vaak wordt gezegd dat cruises enkel voor een ouder publiek bestemd zijn. Deze stelling klopt niet want dit scheepstype bewijst net het tegendeel. Zo biedt de Independence of the Seas oa. een interactief waterpark voor de kinderen, een surfsimulator, een full-size volleybal- en basketbalterrein, een klimmuur, een boksring en, ja, zelfs een ijsschaatspiste.'

Qua accommodatie biedt het schip een ruime keuze: van een standaard tweepersoons binnenhut (15m▓), tot de Presidential Family Suite (120m▓ en terras van 80m▓) die tot 14 personen kan logerenů! En er worden al zevendaagse cruises aangeboden vanaf 500 euro per persoon, dus lijkt het erop dat cruises ook steeds meer voor iedereen zijn.

(FN-Meegedeeld- Cruise Connection)

FN
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Toerisme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag