Nieuws uit de Brugse regio

Onderwijshervorming krijgt geen goede punten op ouderevenement in Ter Groene Poorte


Audio Reportage

Brugge, woensdag 5/6/2013. Deze week kookten verschillende leerlingen van de eerste graad van Ter Groene Poorte, naar jaarlijkse traditie, voor hun ouders, waarbij deze keer uiteraard, wat had je gedacht, ook werd gepraat over de Onderwijshervorming, en die bleek daar alvast niet te scoren.

Koken

Koken voor de ouders was de aanleiding: volgens technisch adviseur Christophe Remaut 'spreekt het daarbij voor zich, dat leerlingen meer dan gemotiveerd waren om deze taak tot een goed einde te brengen'. Het menu bestond uit drie gangen menu en een aperitief met amuse. Die laatste werd klaar gemaakt door de leerlingen van de discipline slagerij, de dessertjes door de discipline bakkerij en het voor- en hoofdgerecht door de disciplines hotel en voedingstechnieken.

Knelpunt?

Hoewel de richting slagerij geldt als een knelpuntberoep, blijkt Ter Groene Poorte daar niet veel van te merken, benadrukt Remaut. 'ook de richting voedingstechnieken zit in de lift, want Ter Groene Poorte is daarmee tamelijk uniek, daar er maar 2 scholen in Vlaanderen deze richting toepassen'.

Onderwijshervorming

Ook bij de ouders en leerkrachten van Ter Groene Poorte is de onderwijshervorming uiteraard het gespreksonderwerp van de dag. Christophe Remout is alvast niet te vinden voor de voorstellen, die momenteel op tafel liggen. Volgens hem 'weten de kinderen die hier studeren volgens hun ouders al vaan van hun 7 jaar, wat ze later willen worden! Ook de ouders zijn van dit principe,' zegt hij ons vol overtuiging. 'Kinderen van 12 jaar zitten in het ASO vaak te popelen om iets met hun handen te doen… Het zou erg zijn dat ze dat nu nog eens met 2 a 3 jaar zouden uitstellen'

Voor alle duidelijkheid: Christophe Remout sprak uit eigen naam, niet namens de school.

(Erik Clyncke-Eigen Berichtgeving/Foto: EC )
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Onderwijs    Jongeren    Techniek    Tewerkstelling    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag