Cultuur en evenementen

Raymond van het Groenewoud op 10 juli gratis op de Markt

Op de agenda voor Brugge op woensdag, 10/7/2013:

Audio Reportage
Raymond van het Groenewoud op 10 juli gratis op de Markt
Brugge, woensdag 5/6/2013. Het Brugse 11 Juli-Komitee is druk bezig met de voorbereiding van activiteiten nav. de Vlaamse Feestdag in Brugge. Binnenkort maken we het hele, gevarieerde programma bekend.

Maar we kunnen nu al meedelen dat niemand minder dan Raymond van het Groenewoud op woensdagavond 10 juli een uniek concert zal geven op de Burg. Hij wordt de hoofdact van de feestelijkheden dit jaar. 'We kiezen bewust voor Raymond, een van de grootse zangers uit Vlaanderen met een muzikaal zeer sterk en Nederlandstalig repertoire. Een Bruggeling bovendien, met een warm hart voor onze stad. 11 juli moet een feest zijn, zoals in Frankrijk 14 juillet, waaraan iedereen mee doet, of hij nu een overtuigd nationalist is of als hij zich gewoon Vlaming voelt,' zegt organisator Pol Van den Driessche.

Het optreden begint om 21u30 en er wordt geen toegangsprijs gevraagd. Het 11 Juli-Komitee van Brugge streeft er immers al jaren naar om van de Vlaamse Feestdag een volksfeest te maken waar heel veel mensen - van elke overtuiging en van jong tot ouder - aan kunnen deelnemen.

(FN-Meegedeeld-11 Juli-Komitee/Foto:Wikimedia)

FN
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Concert    Rock/Pop/...    Evenementen    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag