Nieuws uit de Brugse regio

Paul Desender: Brussels stadion verdere competitievervalsing


Audio Reportage
Paul Desender: Brussels stadion verdere competitievervalsing
Brugge, maandag 3/6/2013. Brugs gemeenteraadslid Paul Desender van N-VA noemt de mogelijke uitgave van 300 miljoen euro voor een nieuw nationaal voetbalstadion aan de Heizel in Brussel volkomen absurd en een verdere vervalsing van de Belgische voetbalcompetitie ten voordele van Anderlecht. Volgens Desender zou men de 300 miljoen, moest dat geld er al zijn, beter verdelen onder de meerdere ploegen waaronder Club Brugge, zodat ons land meerdere volwaardige voetbalstadions zou krijgen voor wellicht minder geld...

Brugge onhandig rond eigen dossier

Maar niet alleen wat in Brussel gebeurt stemt Desender ongelukkig: de Brugse N-VA fractie stelt vast dat, nadat de beleidsnota eerst via de pers uitlekte, 'nu de onenigheid binnen de meerderheid over het nieuwe voetbalstadion opnieuw via de media wordt uitgevochten' en is daar ongelukkig over. Volgens schepen Boudewijn Laloo in sommige media, moet in plaats van een nieuw voetbalstadion er een grondige renovatie komen van het bestaande Breydelstadion en burgemeester Landuyt reageerde al 'not amused' te zijn met deze uitspraak! Paul Desender is als oud-topman van KHBO en topman bij Electrawinds wellicht dť ervaringsdeskundige bij uitstek op het vlak van lastige bouwdossiers in de Brugse regio, en hij vindt de hele aanpak op zijn minst onhandig, en vraagt zich af of schepen Laloo hiermee het officiŽle standpunt van het College heeft verwoord of het integendeel een bewijs is van grote onenigheid binnen de meerderheid hierover.
De financiering van een nieuw stadion door de private is niet alleen door de economische crisis moeilijker geworden, maar ook en vooral omdat sinds het publiek maken van de eerste plannen van Club Brugge al twee grote winkelcentra werden gebouwd.

Mediastilte nodig?

"Wij zullen ons ook tijdens de komende besprekingen over de Beleidsnota van de Brugse meerderheid onthouden van interpellaties over het stadion en vragen uitdrukkelijk dat de Brugse meerderheid zich ook zou onthouden van verdere profileringsdrang rond dit dossier, terwijl men op zoek is naar een oplossing met een zo groot mogelijk draagvlak, zowel op Brugs als op Vlaams vlak", besluit Desender.

(FN-Eigen Berichtgeving/Afb Stadsbestuur Brussel)
Meer over Sport    Ruimtelijke Ordening    Politiek    CD&V;    N-VA    sp.a    Renaat Landuyt    Paul Desender    Boudewijn Laloo    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag