Nieuws uit de Brugse regio

Nieuw seizoen Cultuurcentrum Brugge voorgesteld


Audio Reportage

Brugge, zondag 2/6/2013. Op een avond muzikaal ingeleid door Patrick Riguelle : "Ma p'tite Chanson", een nummer van Bourvil gevolgd door "Un Premier amour" van Isabelle Aubret stelde Cultuurcentrum Brugge het programma voor het nieuwe seizoen voor aan de pers. Peter Roose (foto) opende : " ... we kiezen bewust en niet met de losse pols ..."... " creatief op nieuwigheden, en met voor elk wat wils"... "ook geven we een eigen signatuur binnen de historische muren ...".

Sport en Cultuur

Schepen van sport en evenementenbeleid Annick Lambrecht stelde dat de bewering " ... dat sport en cultuur, twee tegenpolen, sportliefhebbers houden niet van cultuur en vice versa... niet waar is, ... sport komt dit seizoen op verschillende manieren aan bod', verwijzend naar een reeks van 5 theatervoorstellingen Odiel en Giovanni, waarvan er twee op verplaatsing in het Bloso centrum zullen worden getoond. Er was zelfs een zesde voorstelling gepland maar door het ietwat kalmer aandoen van Karl Vannieuwkerke werd dit in laatste instantie niet opgenomen in de brochure. 'Het werk van een programmator is niet te onderschatten, je krijgt er grijze haren van, stress, burnout, alcoholtoestanden,... van. Het is niet van de poes" zei Peter Roose alvorens Sonia Debal aan het woord te laten. Zei gaf, na een duidelijk gemeend compliment voor de medewerkers aan: "Airbag ligt mij nauw aan het hart, het is een prachtig voorbeeld om veel mensen samen te brengen. Denk maar aan de ontroering, de vreugde, de glunderende oogjes, jeugdig sentiment, plezier. We zien het steeds in de spiegeltent "..." Ook de zondagse dansnamiddagen in de foyer niet vergeten".

Jong publiek

'De helft van onze 177.000 toeschouwers is jonger dan 26 jaar! Dit zegt iets over onze jeugd, je mag dit zeker checken" zei Debal..."Ook dit jaar ontvangen we weer veel diverse culturen, ze komen van tot uit AustraliŽ, ( Aboriginal )'... 'en Brugge is een dansstad, ... het staat internationaal op de kaart, ... we hebben zowat 12 premiŤres, en niet alleen maar Anne Teresa De Keersmaeker "... 'We zijn ook heel blij met de verdere samenwerking met De Werf: 48 voorstellingen dit jaar."

Dan kwam Michel Dewilde aan het woord met een powerpoint presentatie van wat we konden verwachten op het gebied van tentoonstellingen en performances: "Wat is de toekomst van de stad, waar willen we naartoe". Raaklijn werd daarbij even in herinnering gebracht. "We hebben diverse tentoonstellingen van hoog niveau dit jaar en tevens zetten we enkele mensen in de kijker die eer voor hun werk verdienen. zoals Buysse Greta, die een 330 tal werken in de hallen zal tentoonstellen.

Renaat Landuyt nam ook even het woord: "Enkele maanden geleden ambiŽerde ik het schepen van cultuur ambt, ... maar ik moest er het burgemeesterschap erbij nemen "... " Dit is echt een fantastische brochure, geestig om in te kijken, om op je nachttafeltje te leggen, een soort agenda ... en het riekt nog goed ook "Ö 'Eťn punt wil ik vooral benadrukken: er komen geen belastingsverhogingen, maar we zullen ook niet besparen op cultuur "... " Als Brugge wil bij blijven moeten we op een zelfde niveau verder, misschien nog beter. En ook al wordt wel eens beweerd van niet: getallen zijn belangrijk. Hoeveel mensen bereiken we? "..." Ik wil de Bruggeling kunnen laten stoefen met de cultuur in onze stad ".

Patrick Riguelle zette "La Javanaise" van Serge Gainsbourg in gevolgd door " L'opportuniste " van J. Dutronc: "Dit heb ik opgedragen aan onze burgemeester in Mechelen, maar hier niet want ik respecteer Renaat Landuyt teveel ".

Reserveren

Op vrijdag 7 juni (van 16.00 tot 22.00 uur) en op zaterdag 8 juni (8.00 tot 14.00 uur) kan je bellen naar het nummer 050 44 66 26 om een afspraak vast te leggen voor de voorverkoop, die dit jaar start op donderdag 13 en loopt tot woensdag 19 juni. De gewone ticketverkoop begint op donderdag 20 juni, telefonisch, bij In&Uit; Brugge en via ccbrugge.be. Ontvang je graag de seizoensbrochure thuis? Mail dan je gegevens naar [email protected].

(Patrick Stieperare-Eigen Berichtgeving/Foto:Stippy)
Meer op www.ccbrugge.be
Contacteren via mail [email protected]
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Theater    Dans    Kinderen    Muziektheater    Rock/Pop/...    Jongeren    Andere Culturen    Literatuur    Foto    Kunst    Tentoonstelling    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag