Economie

Bloemen voor Dominique De Queecker: 2000ste Brugse starter


Audio Reportage
Bloemen voor  Dominique De Queecker: 2000ste Brugse starter
Brugge, donderdag 30/5/2013. Deze middag kreeg Dominique De Queecker in de lokalen van Acerta aan de Baron Ruzettelaan bloemen van schepen voor Lokale economie Hilde Decleer. Domique De Queecker is immers de 2000 starter van een onderneming in Brugge, die sinds 2007 de opstartbijdrage aan de Kruispuntbank terug kreeg van de Stad. Met deze symbolische geste probeert de stad het starten van nieuwe ondernemingen een boost te geven.

Brugge tegen de economische trend in

In Brugge waren er in 2010 346 starters, in 2011 379 en in 2012 392: jaar na jaar een stijging dus en in 2013 zitten we nu al aan 205. Het aantal starters blijft dus in de lift te zitten, terwijl in Vlaanderen en ook de rest van de provincie het aantal starters eerder stagneert of zelfs een licht dalende trend vertoont.

Domique: de onverwachte starter

En Dominique is dus het nummer 2000 en kreeg naast de terugbetaling van 79 euro ook bloemen en een boek. Ze is zeker niet de persoon waarvan je verwacht: die start een eigen bedrijf. integendeel: toen ze 18 was woonde ze even in de VS en bij de terugkeer in Vlaanderen ging ze bij Quick hamburgers verkopen: ze deed dat 15 jaar voor ze in 1995 bij de geboorte van een 4e kind besliste huisvrouw te worden. Inmiddels is er zelfs een 5e kind en in 2007 ging ze weer werken, deze keer als secretaresse in een praktijk voor gynaecologie. Drie jaar geleden kwam ze alleen te staan en besliste ze na enig overpeinzen wat ze nog wou doen in het leven. Via avondschool ging ze zich nog wat verder bekwamen en in november 2012 jaar startte ze haar eigen bedrijf als medisch pedicure. En het gaat haar, ondanks de economische situatie, ondertussen voor de wind, zegt ze. "Ik wilde in de zorg werken, voor het contact met mensen en het is eigenlijk een nog toffere job dan ik gedacht had".

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Politiek    CD&V;    Hilde Decleer    Ondernemen    Zorg    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag