Nieuws uit de Brugse regio

38 inzendingen voor Chocolaterie Awards 2013


Audio Reportage
38 inzendingen voor Chocolaterie Awards 2013
Brugge, donderdag 30/5/2013. Morgen vrijdag 31 mei reikt het vakblad Chocolaterie in Brugge voor de tweede maal de Chocolaterie Awards uit. Deze unieke trofee zet het vakmanschap van de Belgische chocolatier in de kijker en beloont de chocolatier met 'de beste praline'. Nieuw dit jaar is de uitreiking van een prijs voor de origineelste praline en de praline met de beste smaak, zegt Mieke Masyn van het vakblad Chocolaterie. 'Het initiatief voor het inrichten van een nationale wedstrijd kwam in 2012 tot stand naar aanleiding van ons honderdste nummer van het vakblad Chocolaterie en na veel positieve reacties uit de sector en het grote aantal deelnemers hebben we besloten er een jaarlijks event van te maken. En met succes, want ook dit jaar werden ons welgeteld 38 creaties uit zowel Vlaanderen als Wallonië toegestuurd, 22 in de categorie 'Professionelen' en 16 in de categorie 'Opleidingen'. Alle inzendingen zijn binnenkort ook te bewonderen in een extra digitale editie van het vakblad Chocolaterie, op chocolaterie.pmg.be .

Morgen vrijdag 31 mei komt de vakjury in Syntra West bijeen om de beste praline te kiezen op basis van criteria als smaak, structuur, design en originaliteit. In de jury zetelen prominenten uit de Belgische chocolade- en patisseriewereld: Patrick Roels, Nicolas Deckers, Yves Cartrysse, René Goossens, Erik Goossens, Jelle Verstraete en Arlette Hoste.

Om 16.30 u. mogen de winnaars van de Chocolaterie Awards hun award in ontvangst nemen in de lokalen van Syntra West, Campus Brugge.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op chocolaterie.pmg.be
Meer over Economie    Onderwijs    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag