Nieuws uit de Brugse regio

Brugse meerderheid niet opgezet met verenigde oppositie


Audio Reportage
Brugse meerderheid niet opgezet met verenigde oppositie
Brugge, woensdag 29/5/2013. De Brugse meerderheid bleek tijdens de gemeenteraadszitting dinsdagavond allerminst blij te zijn, met de eensgezinde oppositie die voor het eerst in de Brugse geschiedenis gezamenlijk de pers had te woord gestaan over 'het gebrek aan democratische reflexen' bij het Brugse stadsbestuur. De oppositie besliste uit protest tegen de te laat ingediende en bijzonder vage beleidsnota het eerste punt op de agenda niet te behandelen en verliet va een korte verklaring door Ann Soete de gemeenteraad en weigerde te stemmen.

Sinksenfoor?

In een reactie kon André Van Nieuwkerke (sp.a), de 'neutrale' voorzitter van de Brugse gemeenteraad, het niet laten om kleur te bekennen met een sneer richting de oppositie: 'ik kan alleen akte nemen van wat hier gebeurd is. Ik denk dat dit een evenement is in het kader van een verlengde Sinksenfoor of zo...' Ondanks deze minimalisering van het belang van de opmerkingen van Ann Soete, die door door de oppositie wellicht niet werd gehoord want die waren inmiddels buiten, bleef de oppositie constructief: ondanks het duidelijke gebrek aan quorum in de gemeenteraad, want een-4 tal raadsleden van de meerderheid waren immers te laat, kwam de oppositie toch terug om de zitting niet verder in de war te sturen. Overigens was voorzitter André Van Nieuwkerke ook wat dat betreft verkeerd bezig, want hij handelde punt 1 af en ging over naar punt twee, nog voor de oppositie weer binnen was, dus zonder quorum en buiten de wet. De behandeling van de beleidsnota werd uiteindelijk verdaagd naar de volgende zitting.

Cordon anitaire

Even later had ook burgemeester Renaat Landuyt het tegen de oppositie. 'Ik neem akte van de goedesamenwerking van Vlaams Belang, Groen, VLD en N-VA, zonder enig cordon, van die samenwerking om onrust te stoken.' De toon voor een vlotte samenwerking tussen meerderheid en oppositie de komende 6 jaar is gezet.

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Politiek    CD&V;    N-VA    Groen    Vlaams Belang    Open VLD    sp.a    Renaat Landuyt    Ann Soete    Andre Van Nieuwkerke    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag