Nieuws uit de Brugse regio

Brugse oppositie weigert te late beleidsnota te behandelen


Audio Reportage
Brugse oppositie weigert te late beleidsnota te behandelen
Brugge, dinsdag 28/5/2013. In een nooit geziene demarche hebben de 4 de Brugse oppositiepartijen: N-VA, Open VLD, Groen en Vlaams Belang in een gezamenlijke persconferentie zonet de pers te woord gestaan (foto), om duidelijk te maken dat ze her niet eens zijn met met de werkwijze van de nieuwe burgemeester Renaat Landuyt en zijn sp.a-CD&V; college, die de democratische inspraak zelfs onder het wettelijk voorziene minimum probeert te halen. De Brugse oppositie zal daarom als symbolische daad weigeren de door het schepencollege te laatDetail goedgekeurde en aan de gemeenteraadsleden overgemaakte beleidsnota zelfs maar te behandelen, laat staan goed te keuren. Dat het niet botert tussen de Brugse oppositie en meerderheid was al langer gekend: bij de verdeling van de mandaten werd ze oppositie zeer minimalistisch bedeeld, maar er er is meer en erger aan de hand.

Toerisme vergeten

Ann Soete (N-VA) maakt gewag maakt van een totaal gebrek aan transparantie. Ze vraagt zich ook af hoe het mogelijk is dat de Brugse beleidsnota maar 6 of 7 lijntjes over toerisme bijvoorbeeld, toch wel wat dunnetjes vindt ze voor één van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Europa.

Een halve plus een halve is een 20% onder Landuyt

Mercedes Van Volcem merkte op dat de nota eigenlijk alles wat belangrijk is voor de economische draagkracht van de stad vergeten is: ik vind geen plan voor de Middenstand, niets, geen plan voor de diensteneconomie, de on ze stad toch zo belangrijke dienstensector, ook geen horecaplan,... Normaal is een halve plus een halve 1, maar omdat CD&V; niet kan verdragen dat Landuyt nu burgemeester is werken ze tegen en wordt er niets beslist: een halve plus een halve is zo maar 20 proent'.

Erger dan onder Moenaert

Alain Quataert van Vlaams Belang zei 'dat het op het vlak van democratisch deficit slechter is dan onder het vorige bestuur: 'met Patrick Moenaert, die was nochtans ook geen toonbeeld van transparantie en openheid en vergat ook af en toe wel eens dat er een oppositie bestond, nooit zo erg heeft meegemaakt, als met Landuyt nu... Die coalitie vordert nu niet, doet niets en we worden als oppositie doelbewust genegeerd.'

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)
Meer over Economie    Politiek    CD&V;    N-VA    Groen    Vlaams Belang    Open VLD    sp.a    Patrick Moenaert    Mercedes Van Volcem    Renaat Landuyt    Ann Soete    Sammy Roelant    Alain Quataert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag