Cultuur en evenementen

Wilfried Martens komt in Brugge debatteren over de toekomst van Vlaanderen

Op de agenda voor Brugge op maandag, 17/6/2013:

Audio Reportage

Brugge, zondag 16/6/2013. Oud-premier en minister van Staat Wilfried Martens (77, CD&V;) komt in Brugge op uitnodiging van het 11 Juli-Komitee een lezing geven, over hoe hij de toekomst van Vlaanderen ziet. Een verrassende gastspreker, die volgens organisator Pol Van Den Driessche, die ook binnen de Vlaame Beweging in Brugge en binnen het 11 Juli-Komitee zelf veel tegenstanders kent, en de uitnodiging is dus allerminst onomstreden... Vandaag is Martens voorzitter van de Europese Volkspartij maar hij zette zijn eerste politieke stappen zette binnen de Vlaamse Beweging en pleitte in 1962 al voor 'unionistisch federalisme' en in 1977 was hij een van de vaders van het Egmontpact, waarnaa hij voor twaalf jaar lang premier werd, onder meer toen koning Boudewijn de goedgekeurde abortuswet niet tekende. Hij was de man achter de staatshervorming, die België omvormde tot een federale staat het 11 Juli-Komitee hoopt dat hij de fouten in dat systeem zal toelichten. Ongetwijfeld zal hij ook zijn bezorgdheid uitspreken over de evolutie van de Vlaamse Beweging zoals die vandaag gaat want het is geen geheim dat Martens een tegenstander is van separatisme.

Pol Van Den Driessche hoopt met de uitnodiging van Martens bij jongeren meer inzicht te wekken in dit aspect van de geschiedenis.

Iedere geďnteresseerde, van welke overtuiging ook, is welkom op maandagavond 17 juni om 20 uur in het Sirkeltheater, de toneelzaal van de Frčres, ingang Nieuwstraat. Daar kan op de speelplaats van de school worden geparkeerd. De toegangsprijs bedraagt 5 euro.

(FN-Meegedeeld-11 Juli-Komitee/Foto: Wikimedia)
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Theater    Geschiedenis    Politiek    CD&V;    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag