Cultuur en evenementen

Siberische realist Konstantin Dverin in DEVE Gallery

Op de agenda voor Brugge tot maandag, 10/6/2013:

Audio Reportage
Siberische realist Konstantin Dverin in DEVE Gallery
Brugge, zaterdag 11/5/2013. Met Konstantin Dverin verwelkomt DEVE gallery aan de Kolenkaai in Brugge moderne kunstenaar uit Novokuznetsk, een industriestad in SiberiŽ, met de bevolking van ruim 500.000 inwoners.

Konstantin Dverin werd geboren in 1960. Zijn belangstelling voor kunst begon al op een jonge leeftijd toen hij verf en canvas van zijn grootouders kreeg. Hij hield al talrijke grote solotentoonstellingen, maar was vandaag voor het eerst buiten de voormalige Sovjetunie en moest duidelijk aan dat idee wennen.
Dverin werd in zijn thuisland meermaals bekroond met de eretitels en prijzen en Dverin's werk is over de hele wereld te vinden. Hij zegt zijn kijkers in rechtstreeks contact te willen brengen met de echte wonderbaarlijke wereld van SiberiŽ met werk dat focust op het dagelijkse leven van de gewone Siberische inwoners. Hij houdt van die mensen en de natuur waar ze wonen en zowel die landschappen, meestal in sneeuw gehuld, en de vooral oudere bevolking van het platteland worden zeer typeren weer gegeven. In ťťn van de werken 'dedication' portretteert hij ook zichzelf in zijn jongere leven twee keer, tussen zijn veel oudere buren...

In de DEVE gallery zijn een 20- tal werken van Konstantin Dverin tentoon gesteld.

Gratis toegang. De tentoonstelling loopt tot en met 10 juni 2013 en is open van woensdag t.e.m. zondag telkens van 14 uur tot 19 uur.

DEVE Gallery
Kolenkaai 70
8000 Brugge

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.deve-gallery.com
Contacteren via mail [email protected]
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Andere Culturen    Tentoonstelling    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag