Nieuws uit de Brugse regio

Kinderen van De Varens gaan een middagje varen


Audio Reportage
Kinderen van De Varens gaan een middagje varen
Brugge, zondag 5/5/2013. Gisterenmiddag hadden 56 kinderen van de Secundaire School voor Bijzonder Ondewijs 'De Varens' uit Sint-Andries een onvergetelijke namiddag: dankzij Rotary Club Brugge Zuid en en de Brugse Yachtclub Flandria konden ze mee op het water voor een unieke vaartocht met een plezierjacht.

Doe-activiteit voor het goede doel

Voor de eerste maal dit jaar organiseerde Rotary Club Brugge Zuid deze doe-activiteit voor het goede doel. In het verleden organiseerden ze al maaltijden voor Poverrelo, maar dit jaar stond er een boottocht op het programma met leerlingen van de Varens, mee georganiseerd door Yachtclub Flandria. Maar liefst 25 schippers waren bereid om hun boot ter beschikking te stellen voor de 56 kinderen van de Varens. Rotary voorzitter clubactiviteiten Filip Demyttenaere benadrukte dat de Rotary dus geen eliteclub wenst te zijn 'die in de krant komt als een club die enkel een cheque geeft... Vandaar deze doe- activiteit, die zeker voor herhaling vatbaar is!

Wafelbak en een snoepboot

Na een boottocht van 2u was er nno nog een gratis wafelbak en een drankje voorzien. Het was duidelijk dat de leerlingen van de Varens echt genoten hadden van deze vaarnamiddag. En last but not least werden ze nog een beloond met een smakelijke snoepboot.

(Erik Clyncke-Eigen Berichtgeving/Foto: EC)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Sport    Onderwijs    Kinderen    Jongeren    Milieu    Evenementen    Sociaal    Zorg    Welzijn    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag