Nieuws uit de Brugse regio

Actie aan station: Groen wil rechtvaardige herverdeling


Audio Reportage
Actie aan station: Groen wil rechtvaardige herverdeling
Brugge, zaterdag 27/4/2013. Enkele leden van Groen Brugge voerden vrijdagnamiddag aan de ingang van het Brugse station actie voor rechtvaardige herverdeling, die meer financiŽle ademruimte zou moeten geven aan 85% van de burgers. De actie maakte deel uit van de nationale actie van Groen, die met haar 'rechtvaardig herverdelingsplan' een dialoog aan met de burger wil opstarten 'over de toenemende kloof tussen arm en rijk en wat daaraan kan gedaan worden', zegt Karin Robert, Brugs OCMW-raadslid voor Groen: 'De inkomensongelijkheid is de voorbije 20 jaar met meer dan 25% gestegen in ons land. Daar waar de 10% rijkste Belgen in 1998 nog 50 keer zoveel bezaten als de armste 10%, is dat vandaag opgelopen tot 735 keer. De 10% armste Belgen beschikken gemiddeld over 2000 euro terwijl de 10% rijkste Belgen een gemiddeld vermogen van 1,6 miljoen euro verzameld hebben. Door de 15% rijkste Belgen meer te laten bijdragen, wil Groen meer financiŽle ademruimte creŽren voor de 85% andere Belgen.'

Scholen en kinderarmoede in Brugge

Helemaal concreet voor Brugge wordt het als Karin Robert verwijst naar kinderarmoede in Brugge. Ze staat dagdagelijks in het onderwijs en stelt vast hoe ouders 'hun kinderen zonder eten naar school sturen, gewoon omdat er geen geld meer voor is. We moeten als OCMW volgens mij ook actie ondernemen om iets te doen aan vooroordelen die op scholen bestaan over armoede. Gelukkig, in onze school krijgen die kinderen dan wel eten, ja kan ze niet zonder eten laten, maar elke school heeft zo een visie nodig, binnen de scholengemeenchap, die eigenlijk een maatschappij in het klein is. Wat je daar ziet gebeuren in het klein, gebeurt in de maatschappij in het groot... Als ik dergelijke dingen zie en problemen aanvoel, denk ik dat ik zeker op mijn plaats zit bij het OCMW," besluit Karin Robert.

Om ook andere burgers te bereiken werd door Groen een quiz-app ontwikkeld te vinden om mensen duidelijk te maken wat het probleem is en hoe het volgens Groen moet worden aangepakt (zie link onderaan).

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.groen.be/app
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Economie    Onderwijs    Kinderen    Jongeren    Politiek    Groen    Sociaal    Welzijn    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag