Economie

Bijna 500 kandidaat ondernemers bezoeken UNIZO startersweek in Ten Briele


Audio Reportage
Bijna 500 kandidaat ondernemers bezoeken UNIZO startersweek in Ten Briele
Brugge, vrijdag 26/4/2013. Vandaag organiseerde UNIZO bij Syntra in ten Briele het jaarlijkse startersevent, waar een kleine 500 kandidaat starters opdoken om er via infosessies en persoonlijke gesprekken met experts-ter-zake de nodige info bijeen te sprokkelen om met kennis van zaken een onderneming te kunnen opstarten.

Aanschuiven bij experts

Bij experts-ter-zake was het veelal aanschuiven maar toch konden we tussendoor horen van Chris Nauwynck, die mensen bijstond die van plan zijn een zaak over te nemen, dat het daarbij vooral zaak is je goed te laten bijstaan, omdat er rond overnames veelonwetendheid heerst en mensen dan zeer belangrijke zaken dreigen uit het oog te verkiezen. De kandidaat starters bleken overigens niet allemaal 'kandidaat' te zijn. Sommigen waren al zelfstandig, maar hadden dan bijvoorbeeld bijstand nodig wanneer de kleine zaak plots meer dan gepland groeit, want de mindere economische tijden blijken niet overal voelbaar...

Project Co÷rdinator Michael Vanmaele zegt dat het ondernemersklimaat in West-Vlaanderen vooral nog bijzonder goed is en hier blijkt ook drie kwart van de starters uiteindelijk te overleven: ruim 10 % meer dan in Antwerpen.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.vlaamsestartersweek.be
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Evenementen    Ondernemen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag