Economie

Voortaan is dit de Zeehaven van Brugge


Audio Reportage
Voortaan is dit de Zeehaven van Brugge
Zeebrugge, woensdag 24/4/2013. Burgemeester Renaat Landuyt en havenvoorzitter Joachim Coens hebben vandaag in het Brugse stadhuis gezamenlijk de naamsverandering van de haven van Zeebrugge bekend gemaakt: we moeten voortaan van de Zeehaven van Brugge spreken. Volgens de burgemeester "zal Zeebrugge zo meeprofiteren van de zeer goede naam en faam van Brugge". In het Engels bijft Port Of Zeebrugge wel bruikbaar, maar er zal in de communicatie wel systematisch een link met Brugge worden gelegd", zegt Landuyt, die wijst op het feit 'dat veel ambassadeurs die Brugge bezoeken verwonderdzijn over het feit dat Brugge een haven heeft...' De website van de haven blijft ook gewoon Port of Zeebrugge heten (zie link onderaan).

Bestuurswissel

Renaat Landuyt vervult naast zijn burgemeestersambt inmiddels ook reeds de functie van voorzitter van de haven, een functie die 'niet uitvoerend' heet te zijn en de functie van CEO van de haven blijft bij Joachim Coens. Landuyt zat overigens voorheen reeds als ondervoorzitter in het havenbestuur en is ook in het schepencollege bevoegd voor de haven.

"Politieke spelletjes op Facebook"

De naamsverandering stootte overigens op hevig verzet in Zeebrugge, omdat de haven al 107 jaar met de naam Zeebrugge gelint is en omdat ze internationaal zeer bekend is... Petities, onder meer via Facebook, doet Landuyt af als 'politieke spelletjes'.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.portofzeebrugge.be
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Politiek    sp.a    Renaat Landuyt    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag