Nieuws uit de Brugse regio

Landuyt: Brugse cultuurhuizen moeten beter leren communiceren


Audio Reportage
Landuyt: Brugse cultuurhuizen moeten beter leren communiceren
Brugge, dinsdag 16/4/2013. Maandagavond ging in een tot de nok gevulde zaak in De Kelk in de Langestraat een opgemerkt debat door, over cultuur in Brugge. Gelegenheidsmoderator kunstcriticus Johan Debruyne zat er met Jon Misselyn, tot voor enkele maanden nog hoofdredacteur van de opgedoekte moonartgallery.be en burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) aan tafel om de kunstsector in pakweg de voorbije 10 jaar te evalueren en van daaruit te kijken waar Brugge naar toe moet in de komende jaren wat cultuur betreft. Leidraad voor het debat was het boek 'Geachte Burgemeester, Beste Renaat', van Jon Misselyn die in 300 bladzijden zijn analyse had neergepend.

Communiceren

Een analyse die Landuyt duidelijk heeft gesmaakt, maar de burgemeester is niet van plan om, ondanks zijn verregaande bevoegdheden op het vlak van cultuur op het inhoudelijke vlak rechtstreeks in te grijpen in de sector. Wel moet er vooral op het vlak van communicatie beter worden samengewerkt en geprofessionaliseerd, stelde Landuyt.

Beeldenstorm?

Landuyt is ook te vinden voor meer beeldende kunst in het Brugse straatbeeld. Er komen echter zeker geen nieuwe beelden van het inmiddels roemruchte en maandagavond zeer bekritiseerde duo Stefaan Depuydt-Livia Canestraro, dat zijn diensten reeds aanbood aan Landuyt. Als mogelijke locatie voor nieuwe beeldende kunst wees Landuyt naar locaties tussen het Zand en de Bevrijdingslaan en Brugge zal om werken te vinden een triŽnnale rond beelden kunst organiseren. Landuyt vindt ook dat bestaande beelden in vraag kunnen worden gesteld. Daarvoor komt een volledige inventarisatie...

Positief

Achteraf reageerde de doorgaans niet op zijn tong gevallen moderator Johan Debruyne positief op de open houding van Landuyt, 'die zeker nieuwe mogelijkheden biedt.' Ook in het publiek werd, behalve bij eerder koele leidingevenden van sommige cultuurhuizen vrij lovend gereageerd.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: Patrick Stieperaere)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Concert    Theater    Dans    Muziektheater    Rock/Pop/...    Jongeren    Andere Culturen    Literatuur    Media    Opinie    Kunst    Politiek    sp.a    Renaat Landuyt    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag