Nieuws uit de Brugse regio

Sharon Cattoor wint fotowedstrijd Brugge Studentenstad


Audio Reportage
Sharon Cattoor wint fotowedstrijd Brugge Studentenstad
Brugge, woensdag 27/3/2013. Deze middag zijn de winnaars bekend gemaakt van de fotowedstrijd Brugge Studentenstad. Sharon Cattoor, studente aan Howest, ging met de hoofdprijs aan de haal, een verkiezing die volgens juryvoorzitter Marec niet evident was... Joke Dewachter (KHBO) kreeg de publieksprijs uit handen van schepen Franky Demon (CD&V;).

De Wedstrijd

Een goede maand geleden werden de Brugse studenten uitgedaagd om deel te nemen aan de tweede editie van de fotowedstrijd in het kader van Brugge Studentenstad. De opdracht was eenvoudig: breng Brugge als studentenstad in beeld met inspirerend fotomateriaal. Er werden 61 foto's ingezonden en ze verschenen inmiddels op de facebookpagina van 'Brugge Leeft' waar fans de foto's konden 'liken' tot 19 maart.
De uitslag
Uit de foto's werden drie laureaten gekozen: De derde prijs, een Fnac-bon van 150 euro geschonken door Brugge Studentenstad gaat naar Maxime Byttebier, student aan Howest. De tweede prijs, de eigen foto gedrukt op 1000 postkaartjes en een Fnac-bon van 150 euro geschonken door Brugge Studentenstad gaat naar Amaury Rogiers van KHBO.
De eerste prijs, de eigen foto gedrukt op 100 affiches en 2000 postkaartjes en een Fnac-bon van 150 euro geschonken door KBC gaat naar Sharon Cattoor, studente aan Howest.
De winnaar van de publieksprijs ten slotte is Joke Dewachter (KHBO). Ze haalde 673 likes binnen met haar foto. Zij krijgt een verrassingspakket.

Tentoongesteld

De foto's verdwijnen niet zomaar in een archief. Een selectie van 20 ingeleverde foto's kan je tijdens de paasvakantie bewonderen in 5 Brugse cafés en restaurants: The Vintage, Ribs and Beer, 't Poatersgat, 't Hof van Beroep en Li o Lait. Van de winnende foto's worden bovendien posters en postkaartjes gemaakt die over de hele stad worden verspreid ter promotie van Brugge Studentenstad.

(Erik Clyncke-Eigen Berichtgeving/ foto: EC)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Onderwijs    Jongeren    Foto    Tentoonstelling    Evenementen    Franky Demon    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag