Economie

Patrick Moenaert gaat Promotie Binnenvaart Vlaanderen leiden


Brugge, donderdag 21/3/2013. Het gerucht dat onze ex-burgemeester in de scheepvaartsector zou belanden deed al sinds vorig jaar de ronde en is vandaag werkelijkheid geworden: Vlaams minister-president Peeters, ook bevoegd voor Economie, en Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits hebben Moenaert zopas aangesteld als de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Promotie Binnenvaart Vlaanderen. Hij volgt Filip Martens op die deze functie vanaf 1992 heeft vervuld. Filip Martens is een kleine twee jaar geleden overleden.

Promotie Binnenvaart Vlaanderen (PBV) is een 'zelfstandige' non-profitorganisatiegesubsidieerd door de Vlaamse overheid en heeft 3 opdrachten : het commercieel gebruik van de waterweg, recreatie op rivieren en kanalen en Shortsea shipping promoten.

Patrick Moenaert is enthousiast om zijn nieuwe taak op te nemen: 'het is mijn ambitie ook voor de uitdagingen van de binnenvaart van vandaag, samen met de sector sterke antwoorden te zoeken en te formuleren.' Hilde Crevits verwacht 'dat de ervaring van Patrick Moenaert op allerlei terreinen zullen bijdragen tot een voortzetting van het succes van Promotie Binnenvaart Vlaanderen. Patrick krijgt de taak om ook in economisch moeilijke tijden de belangen van de binnenvaart goed te verzorgen en om mee te werken aan een duurzame mobiliteit...'

(FN-Meegedeeld-VLAREG)
Meer economisch nieuws

Meer over Haven    Mobiliteit    Politiek    CD&V;    Patrick Moenaert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag