Nieuws uit de Brugse regio

Piet Vanderyse wint Horeca Brugge Award 2013


Audio Reportage
Piet Vanderyse wint Horeca Brugge Award 2013
Brugge, maandag 18/3/2013. Gisteren werd de Horeca Brugge Award voor de vierde keer uitgereikt. In het Oud Sint-Jan, waar dit weekend ook Brugge Culinair plaats vond, kreeg Piet Vanderyse van restaurant De Koetse de Award uit handen van Chris Janssens, de voorzitter van Horeca Brugge v.z.w., die aangaf dat er in Brugge wel 700 horeca ondernemers een award verdienen, maar dat Vanderyse zich in de voorbije jaren toch wel bijzonder heeft waargemaakt.

Doel

Het doel van het uitreiken van de Horeca Brugge Award is jaarlijks een horecaondernemer lauweren, die zich niet alleen voor zijn zaak maar ook voor andere doeleinden inzet, in het bijzonder in het belang van de horecasector te Brugge en het Brugse Ommeland.

Piet Vanderyse

Voor de mensen die Piet Vanderyse nog niet kennen zouden kennen, weinigen waarschijnlijk in Brugge: Piet is een horecaondernemer die zijn eerste stappen in de gastronomie zette in Ter Schorre, het befaamde palingrestaurant aan het Schipdonkkanaal, bij mevrouw Anjes. Met zijn vrouw Anneke baat hij nu al 25 jaar De Koetse uit. Piet heeft vier dochters die altijd vol inzet meewerken in de zaak. Piet is niet alleen als sommelier een horeca-vakman. Hij zit ook al 10 jaar vol ideeŽn als voorzitter van het Brugs Handelscentrum vzw (BHC), waarmee hij onder andere de Kerstmarkt op de Markt en het Simon Stevinplein organiseert. Die Brugse Kerstmarkt staat al enkele jaren in de Britse Top 5 van de Europese kerstmarkten. Als voorzitter van het BHC zorgde hij ook voor kunstvlaggen en tal van andere initiatieven. De jury concludeerde dan ook dat Piet voor dynamiek in de handel en de middenstand zorgt met resultaat voor het toerisme en voor de wisselwerking toerisme-horeca. 'Piet zorgt voor de economie van een middenstandsstad, voor een levendig Brugge en voor een comfortabele levenskwaliteit van de Bruggelingen', wist Chris Janssens.

Nummer 4

Piet Vanderyse volgt als winnaar Firmin Hoste van De Kroon, Francis Vandendorpe en Daisy Claeys van het Brugs Beertje, die de eerste award kreeg, op.

(EC-Eigen Berichtgeving/Foto EC)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Economie    Horeca    Ondernemen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag