Nieuws uit de Brugse regio

Sint-Pieters heeft eigen straatfanfare: Murga Bruga


Audio Reportage
Sint-Pieters heeft eigen straatfanfare: Murga Bruga
Brugge, woensdag 6/3/2013. Sint-Pieters heeft eigen straatfanfare: Murga Bruga ontstond vandaag net 1 jaar geleden als een sociaal-artistiek project binnen het buurtwerk Sint-Pieters. Deze kleurrijke straatfanfare is inmiddels uitgegroeid tot een muzikale attractie die mag gezien én gehoord worden op allerlei manifestaties. De naam verwijst naar Murga, een type muziek dat in Uruguay en Argentinië traditioneel tijdens het carnaval gespeeld wordt en uiteraard naar Brugge.

Voor iedereen

Joost Stubbe en Carina Gulcher dragen het project samen met de Braziliaanse Bruggelinge Adriana Sanchez. "We komen elke vrijdagavond samen in buurtcentrum De Dijk en het is vooral de bedoeling om leuk bezig te zijn met percussieinstrumenten en dans: je moet helemaal geen instrument te kunnen spelen om bij ons te beginnen. We hebben hier vanavond ook gespeeld met 5 mensen die vroeger nog nooit geen muziek gezien hadden. We willen geen hoogstaand symfonieorkest maken. Ik hzeb vanavond zeker 10 keer een noot gemist, maar dat speelt geen rol. We maken plezier en we geven ook plezier aan het publiek', zegt Joost Stubbe. Ook Maité Van Maele, één van de jongere danseressen van de groep, vindt het 'bijzonder leuk dat de mensen plezier hebben bij de optredens. Ook het dansen, want in doe dat graag, maar vooral de mensen die veel warmte geven."

Komende optredens

Op zondag 17 maart opent Murga Bruga het jeugdboekenfeest, op Earth Hour, zaterdag 23 maart, zal de Murga Bruga de fakkeltocht opfleuren en er zijn ook al enkele zomeroptredens gepland op de Meulenfeesten en Wijk-Up Sint-Jozef.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto:FN)
Meer op www.murgabruga.be
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Concert    Dans    Kinderen    Jongeren    Andere Culturen    Evenementen    Sint-Pieters    Sociaal    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag