Economie

Zeebrugge wil voortrekkersrol spelen in LNG-brandstoftoepassingen

Zeebrugge wil voortrekkersrol spelen in LNG-brandstoftoepassingen
Brugge, vrijdag 1/3/2013. De haven van Zeebrugge, een LNG-haven, wil een voortrekkersrol te gaan spelen in de bevoorrading van vloeibaar aardgas als scheepsbrandstof. "De afgelopen 25 jaar heeft de haven van Zeebrugge een leiderspositie verworven inzake gasdistributie in Noordwest-Europa. De energiesector ondergaat wereldwijd grote veranderingen uit ecologische en financiële overwegingen. Er wordt dan ook een doorbraak verwacht in het gebruik van vloeibaar aardgas (LNG) als brandstof. In het bijzonder in de scheepvaart door de steeds strengere normen inzake zwaveluitstoot. De nieuwe emissienormen gaan van kracht in 2015 en wij denken dat wij hierin een belangrijke rol kunnen en moeten spelen," zegt Joachim Coens, de voorzitter en gedelegeerd bestuurder van Port of Zeebrugge.

Duurzaamheid en groene initiatieven zijn van groot belang voor de haven van Zeebrugge, die zichtzelf als een 'Clean Port' en 'Food Port' in de markt zet. De haven wil recente nieuwe ontwikkelingen in elektriciteitsvoorziening aan wal, met name het installeren van walstroom aan de terminal van Stora Enso in 2000, en groene energie. "In dit opzicht is het dan ook niet verrassend dat wij actief deelnemen aan het onderzoeken en ontwikkelen van de verschillende opties die LNG als brandstof heeft te bieden," zegt Coens. "Onze expertise in gas biedt een sterk competitief voordeel. Samen met de recent ontwikkelde globale interesse in LNG als brandstof voor schepen, is het vanzelfsprekend dat Zeebrugge een voortrekkersrol wil spelen in het toepassen van LNG als scheepsbrandstof. De haven van Zeebrugge onderzocht het gebruik van LNG als brandstof voor vrachtwagens, het bevoorraadden van kleine schepen vanuit een tankwagen op de kaai en zelfs de bouw van LNG-bunkerschepen voor de bevoorrading van zeeschepen. Momenteel zijn er verschillende pilootprojecten op dat vlak al in volle voorbereiding."

Duurzaamheid

'Duurzaamheid is één van de speerpunten van ons beleid. We zijn als haven ook al meer dan 25 jaar vertrouwd met LNG. Dat we bij de eersten waren om mee aan de wieg te staan van het gebruik van LNG als scheepsbrandstof hoeft dan ook niet te verwonderen. Met gebundelde krachten en partners voor het ontwikkelen van deze toepassingen en de expertise die wij al hebben, zijn wij zeker dat Port of Zeebrugge in de nabije toekomst verschillende pilootprojecten zal kunnen introduceren.', aldus besluis Joachim Coens, voorzitter van Port of Zeebrugge.

(FN-Meegedeeld-MBZ/Foto: FN)


FN
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Milieu    Techniek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag